AcasăEconomiePlatforma de socializare Parler renunţă să-i vândă site-ul rapperului Kanye West, anunţă...

Platforma de socializare Parler renunţă să-i vândă site-ul rapperului Kanye West, anunţă compania-mamă / Anunţul vine la câteva ore după ce el a dezlănţuit o serie de comentarii antisemite lăudând naziştii şi spunând că vede „lucruri bune” la Hitler

„Parler va continua să urmărească oportunităţile viitoare de creştere şi de evoluţie a platformei pentru comunitatea noastră vibrantă”, a transmis compania.

Deşi Parler a spus că a întrerupt relaţiile cu Ye la jumătatea lunii noiembrie, declaraţia a venit la câteva ore după ce el a dezlănţuit o serie de comentarii antisemite lăudând naziştii şi spunând că vede „lucruri bune” la Adolf Hitler.

„Fiecare fiinţă umană are ceva valoros, în special Hitler”, a spus Ye în timpul unui interviu cu provocatorul de extremă dreapta Alex Jones.

„Nu-mi place cuvântul „rău” alături de nazişti”, a adăugat el mai târziu. „Iubesc evreii, dar iubesc şi naziştii”. 

Răspunsul unor parlamentari republicani a fost rapid, după ce mulţi au condamnat decizia fostului preşedinte Donald Trump de a lua masa cu Ye şi cu naţionalistul Nick Fuentes în weekend.

Oferta lui Ye de a cumpăra platforma a fost marcată de obstacole, inclusiv dezvăluirea accidentală a informaţiilor de contact pentru sute de aşa-numiţi membri „VIP”.

Platforma a căutat să atragă comentatorii de dreapta şi să se poziţioneze ca un site pentru libertatea de exprimare, dar s-a străduit să menţină o bază mare de utilizatori activi.

Popularitatea Parler – lansată în 2018 – a crescut vertiginos în urma interzicerii definitive a accesului pe Twitter a lui Donald Trump, la puţin timp după luarea cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021, când fostul preşedinte american a fost acuzat de faptul că şi-a incitat susţinătorii la violenţă.

Însă Apple şi Google – care au deplâns o multiplicare a ameninţărilor cu violenţe şi a unor activităţi ilegale pe reţea – au retras-o rapid de pe platformele lor de descărcare.

Amazon Web Services (AWS) a decis să nu o mai găzduiască serverele sale, ceea ce a condus la o ostracizare a platformei.

Parler este acceptată din nou în App Store, din aprilie 2021, iar în Google Play Store începând din septembrie 2021.

Potrivit SensorTower, aplicaţia Parler a fost descărcată de 11 milioane de ori – dintre care de 141.000 în perioada aprilie 2021-ianuarie 2022.

 

Ultimele Articole