x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(16) "instant-articles"

PLEACĂ toată lumea la scara lui? „Ori UE se schimbă, ori nu are sens și este mai bine să facem ca britanicii”

Ideea a fost dezvoltată de Matteo Salvini în timpul unui live pe Facebook, corectând „deriva moderată” a partidului său.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.02.2020, 8:50

 

De fapt, vineri, fostul secretar al președinției consiliului, Giancarlo Giorgetti, explicând motivul pentru care Salvini l-a pus la cârma „diplomației” Ligii Nordului, a declarat: „Ieşirea din euro nu mai este un obiectiv politic al partidului nostru „.

”Noi nu vrem să ieșim – a reiterat Giorgetti – Însă nu mai suntem singurii care spun că trebuie să se schimbe multe. Din două motive: tratatele au fost scrise într-o altă eră geologică; era Merkel e pe punctul de a se încheia. Acum, nu mai merge aşa. Cum putem concura cu giganții chinezi cu normele noastre actuale privind ajutoarele de stat? Cum poţi avea o țintă a inflației de 2%?”

”Ar fi o jignire dacă ne-am gândi că oamenii serioşi pot cădea în acest joc al partidelor. Este clar că schimbarea moderată a Ligii este doar o glumă. Au fost și rămân elementul de vârf al unei drepte radicale și periculoase”, explică pe Facebook Dario Parrini (Pd).