AcasăEconomiePloieşti: Marfă second hand în valoare ce peste 2 milioane de lei,...

Ploieşti: Marfă second hand în valoare ce peste 2 milioane de lei, retrasă din reţeaua Humana. Comisarii ANPC au descoperit la vânzare articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii necurăţate conform prevederilor legale în vigoare

„Revenim cu detalii privind finalizarea acţiunilor de control, desfăşurate de comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova la operatorul economic SC HUMANA PEOPLE TO PEOPLE SRL – importator de articole second hand, în baza tematicii naţionale. Acţiunile de control s-au desfăşurat la depozitul operatorului şi la doua magazine din Ploieşti.  În urma acestora s-a concluzionat că mărfurile aflate la data controlului în depozitul operatorului economic, respectiv în cele două magazine, nu sunt curăţate conform prevederilor legale in vigoare dispunându-se măsura complementară de interzicere de punere pe piaţă pentru produse în valoare de peste 2,1 milioane lei”, a scris, vineri, pe Facebook, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.  

Acesta a precizat că, din documentele prezentate la controale, nu se poate verifica  trasabilitatea mărfurilor care pleacă din depozit către magazine pe loturi.

Operatorul economic a fost sancţionat cu patru amenzi in valoare totală de 12.000 lei

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au informat Garda de Mediu Prahova cu privire la rezultatele controalelor făcute la importatorul de articole second hand, pentru ca instituia să ia măsuri, conform competenţelor.

Ultimele Articole