AcasăEconomiePremierul Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanţii companiei AE SOLAR şi...

Premierul Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanţii companiei AE SOLAR şi ai Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră / AE SOLAR va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România

În faza iniţială, acest proiect mai amplu va avea o capacitate de 2 GW, iar la finalizarea integrării complete a fluxurilor de producţie în România va atinge 10 GW, ceea ce reprezintă o treime din necesarul european. Reprezentanţii companiei au confirmat că vor operaţionaliza prima fază în acest an, mai transmite Executivul, în comunicatul de presă. 

La nivelul Guvernului, vor fi analizate resursele care pot fi asigurate prin finanţări europene sau de la bugetul de stat, pentru a sprijini realizarea proiectului.

În privinţa modalităţilor de a susţine dezvoltarea aplicabilităţii investiţiei de amploare, vor fi implicaţi specialişti din cadrul Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră, care vor putea coopera prin intermediul unui parc ştiinţific complementar facilităţilor de producţie.

„Această investiţie va plasa România în centrul producţiei europene de panouri solare, contribuind substanţial nu doar la independenţa energetică, dar şi la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate. Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerinţe asumate la nivel european, dar şi nevoii resimţite de cetăţeni şi companiile private de a accesa soluţii ieftine şi prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate. 

Ultimele Articole