AcasăEconomiePremierul Ciucă, după întâlnirea cu vicepreşedintele Google, Karan Bhatia: Digitalizarea este cheia...

Premierul Ciucă, după întâlnirea cu vicepreşedintele Google, Karan Bhatia: Digitalizarea este cheia reducerii birocraţiei şi va facilita tranziţia României către o economie mai sigură, dinamică şi bazată pe date

Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului, premierul a evidenţiat rolul important al României în regiune, ca pilon de stabilitate, atât în interiorul NATO, cât şi UE. 

 

“Digitalizarea este cheia reducerii birocraţiei, care va transforma infrastructura administrativă într-una mai bună şi mai eficientă. Totodată, digitalizarea va facilita tranziţia ţării noastre către o economie mai sigură, dinamică şi bazată pe date, aliniată cu direcţiile strategice europene.  Întărirea prezenţei Google în România şi dezvoltarea sa locală vor contribui la consolidarea parteneriatului transatlantic şi la dinamizarea proceselor  de cercetare-dezvoltare din ţara noastră. Apreciem sprijinul oferit de Google în lupta cu ameninţările cibernetice şi dezinformarea online”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

 

Accesul la serviciile digitale şi aplicaţiile lor concrete depind de capacitatea utilizatorilor de a le valorifica, în acest sens fiind necesare eforturi susţinute de educaţie digitală, mai spune Guvernul. 

Ultimele Articole