AcasăEconomiePremierul Nicolae Ciucă: Mâine vom avea întâlnirea tripartită la Guvern şi vom...

Premierul Nicolae Ciucă: Mâine vom avea întâlnirea tripartită la Guvern şi vom stabili împreună cu partenerii sociali tot ceea ce ţine de majorarea salariului minim

Întrebat cu cât va creşte pensia minimă şi punctul de pensie, premierul a spus că în acest moment se lucrează la nivelul structurilor de specialitate astfel încât, pe baza prognozelor bugetare, să se asigure acea anvelopă de 15% din buget, pentru a putea să asigurăm creşterea pensiilor.

”Este în analiză şi ne dorim ca din acest pachet să asigurăm pentru cei care au pensiile cele mai mici să putem să asigurăm o creştere graduală”, a mai arătat el.

Despre acel ajutor care se dă o singură dată, Nicolae Ciucă a menţionat că ”în momentul de faţă este o cifră pe care nu o poate transmite pentru că nu o au”.

Despre majorarea salariului minim, Ciucă a spus: ”Mâine vom avea întâlnirea tripartită la Guvern şi vom stabili împreună cu partenerii sociali tot ceea ce ţine de majorarea salariului minim”.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că în momentul în care au discutat despre varianta salariului minim de 3.000 de lei au discutat inclusiv menţinerea acestei facilităţi, prin care 2.000 de lei din salariul să fie scutiţi de impozit.

 

Ultimele Articole