Prețul apartamentelor a crescut

0

Prețul apartamentelor a crescut. În luna martie a acestui an, prețurile apartamentelor au înregistrat o creștere de 11% comparativ cu luna martie a anului trecut, scrie profit.ro. Prețul solicitat pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 13% în luna martie 2024 față de martie 2023, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 9%.

În ceea ce privește durata de viață a anunțurilor cu proprietăți de vânzare de pe site, aceasta a scăzut cu 41% față de luna martie 2023 și cu 29% față de luna februarie 2024, ceea ce arată că interesul utilizatorilor este mai mare și că proprietățile se tranzacționează mai rapid.

Concret, cu cât scade durata de expunere a anunțurilor pe site, crește viteza de tranzacționare a imobilelor menționate în anunțurile imobiliare.

„Analizând cele mai recente date, am constatat o tendință fermă de creștere a interesului pentru apartamentele de vânzare (+56%), depășind creșterea interesului pentru casele de vânzare (+32%). În paralel am observat și o inversare a direcției în piața închirierilor, cu un declin al creșterii interesului pentru apartamentele de închiriat (-12%). Aceste evoluții reflectă nu doar preferințele în schimbare ale consumatorilor, ci și o dinamică diferită în piața imobiliară”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.