Primăria lui Nicușor Dan a demarat un proces împotriva SAGA Festival pentru datorii neplătite

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declanșat recent un proces împotriva organizatorilor SAGA Festival cerând daune pentru neplata unor datorii.

Evenimentul muzical se află în plină desfășurare la Romaero. Primăria Municipiului București (PMB) susține că organizatorii festivalului au acumulat datorii considerabile, de milioane de lei, refuzând să achite cheltuielile pentru utilitățile consumate în timpul evenimentului.

Detalii despre proces

Conform cererii de chemare în judecată, PMB solicită plata sumei de 328.679,46 lei, bazată pe prevederile contractului de închiriere a stadionului Arena Națională pentru ediția din 2022 a SAGA Festival. Această sumă include:

  • 290.486,00 lei pentru consumul de energie electrică.
  • 38.193,46 lei pentru consumul de apă și canalizare.

Primăria afirmă că toate cheltuielile au fost confirmate și semnate de administratorul SAGA Festival SRL. În replică, organizatorii festivalului contestă aceste cereri, invocând lipsa documentelor justificative pentru cheltuielile respective.

Răspunderea contractuală și argumentele părților

Documentele oficiale arată că responsabilitatea contractuală a SAGA Festival SRL constă în neîndeplinirea obligațiilor prevăzute în contractul de închiriere, în special neachitarea costurilor pentru utilitățile folosite. Aceste costuri includ consumul de energie electrică și apă pe întreaga perioadă de închiriere, precum și în timpul montării și demontării instalațiilor necesare pentru festival.

PMB susține că toate cheltuielile au fost acceptate de administratorul festivalului, contrazicând astfel pretextele invocate de organizatori privind lipsa documentelor justificative.

Probleme anterioare cu SAGA Festival

Aceasta nu este prima problemă întâmpinată de SAGA Festival. În ediția din 2023, organizatorii au fost criticați pentru că nu au adus pe scenă toți artiștii anunțați inițial, fapt care a dus la nemulțumirea spectatorilor și la cereri de rambursare a biletelor. În plus, compania municipală Energetica a raportat că nu și-a primit plățile pentru serviciile oferite în amenajarea locurilor VIP la festival.

Primăria, prin vocea primarului Nicușor Dan, își exprimă speranța că acest conflict va fi rezolvat rapid și corect, subliniind importanța respectării obligațiilor contractuale în organizarea de evenimente de mare anvergură în Capitală.

Aseară în prima zi a Saga Festival 2024, traficul a fost dat peste cap în zona Băneasa. Sute de polițiști și jandarmi au asigurat desfășurarea fără evenimente a celui mai mare festival al Capitalei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed