Primul caz de CORONAVIRUS în România. În București! UPDATE: Autoritățile neagă

0

UPDATE Managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a spus că în România nu există niciun caz de coronavirus. ”La Matei Balș s-au făcut numeroase teste dar persoanele testate nu aveau virusul, iar acum nu există niciun test în lucru nefiind cazul”, a spus Streinu Cercel. Afirmația a fost întărită de ministrul de Interne, Marcel Vela.

De asemenea, Vela a declarat că a autorităţile au adoptat o hotărâre prin care au fost aprobate măsurile necesare pentru creşterea capacităţii de intervenţie în prevenirea şi combatarea infecţiilor cu noul coronavirus.  „În urma discuţiilor, am decis şi am votat cu unanimitate de voturi câteva articole importante care fac parte din această hotărâre. Articolul 1: instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia, din cele 11 comune (…) şi autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc din Italia. Ministerul Sănătăţii va completa lista cu zonele şi localităţile care au grad de risc, actualizată fiind în funcţie de situaţia la zi din Italia sau din alte ţări”, a spus Vela.

 

 

 

Știrea inițială. Angajații unei multinaționale din București vor fi testați medical marți, 25 februarie, pentru că una dintre colege a fost infestată cu virusul Covid-19, au declarat în exclusivitate pentru money.ro surse apropiate firmei in cauză care nu au dorit să își dezvăluie identitatea. Din motive de HR, angajaților nu li s-a spus despre cine e vorba. Însă conducerea a fost înștiințată că persoana în cauză a fost dovedită că a contactat virusului și că nu mai este o bănuială.

 

Raed Arafat a declarat luni că probabilitatea ca ţara noastră fie ocolită de cazuri de infectări cu noul coronavirus este foarte scăzută. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că, virusul va apărea în toate state europene, fiind doar vorba de o chestiune de timp. „Trebuie să fim foarte sinceri. Probabilitatea este foarte scăzută. Nu putem să spunem că nu va fi. Eu cred că încet-încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România. Doar este vorba de timp, când apare într-o ţară şi când apare într-alta”, a mai spus Arafat.

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca miercuri CSAT pentru măsuri legate de coronavirus. „Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în ceea ce privește numărul de cazuri din Europa, în special în Italia. Situația de acolo generează multă îngrijorare în rândul cetățenilor români, date fiind legăturile strânse și comunitatea de români de acolo. Sunt în contact cu instituțiile pentru a monitoriza ce se întâmplă cu zonele unde sunt oameni în carantină”, a dat asigurări șeful statului.