Primul studio de înregistrări Dolby Atmos din Europa de Est s-a deschis la București! Complexul, tehnologizat în Statele Unite, va fi plin de mari vedete ale muzicii

 Capitala devine un nou epicentru al inovației, ducând domeniul muzical la cel mai ridicat nivel tehnologic.

Singurul studio de înregistrări Dolby Atmos certificat din Europa de Est (cel mai avansat sistem de sunet la nivel mondial) s-a deschis oficial la București. Acest eveniment marchează un pas semnificativ pentru industria muzicală românească și europeană, oferind artiștilor locali și internaționali o platformă de neegalat pentru creație și producție.

Investiție de peste 1 milion de dolari în cele mai noi echipamente

Investiția în echipament de ultimă generație, de peste 1 milion de euro, reprezintă infuzia unei companii americane de profil, WJB Media. Echipat pentru a transpune sunetul în tehnologia de ultimă generație Dolby Atmos, studiourile vor fi locul de referință pentru artiștii români care aspiră să atingă standardele internaționale în domeniul muzical. Complexul deja atrage atât vedete consacrate, cât și locale, oferindu-le acces la cele mai noi tehnologii de înregistrare și masterizare audio, recomandate de marile platforme de streaming muzical, dar și de noile dispozitive de pe piață, indispensabile vieții din ziua de azi.

Bucureștiul, lider tehnologic de sound engineering în Europa de Est

Bucureștiul a devenit un centru de top pentru tehnologia de sound recording și mastering, depășind multe alte capitale europene. Certificarea studioului a fost realizată de Pavel Stverak, specialist Dolby Europe (FOTO). La București a fost și Joe Hellow, alias „Dr. Sound”, unul dintre renumiții ingineri de sunet și studio designer, cunoscut pentru colaborările sale cu nume mari din industria muzicală a momentului, precum Post Malone și P!NK. Echipa este condusă de Cristi Dobrică, unul dintre cei mai cunoscuți profesioniști români, a cărui muncă a definit sound-ul a sute de artiști români.

Dolby Atmos, viitorul sunetului imersiv, operează oficial în România

Dolby Atmos este considerat viitorul sunetului imersiv, oferind o experiență audio fără precedent. Această tehnologie a înlocuit sistemele audio anterioare și este recunoscută pentru capacitatea sa de a crea un spațiu sonor tridimensional, captivant și realist.

Dolby Atmos Movie, viitorul pas pentru complexul de studiouri „high fidelity”

Singurul loc din România acreditat oficial Dolby Atmos, sistemul surround revoluționar care a redefinit experiența audio, se pregătește pentru un nou pas: studiourile Dolby Atmos Movie, spațiul în care sunetul filmelor autohtone va căpăta noi standarde. În acest moment, tehnologia Dolby Atmos este prezentă pe toate dispozitivele electronice de ultimă generație, de la telefoane mobile și televizoare, până la sisteme audio pentru home cinema și jocuri video.

Start „nășit” de elite din industria muzicală Joe Hellow (FOTO), cunoscut în vârful industriei muzicale ca The Sound Doctor, a supervizat montarea și calibrarea echipamentelor de sunet. Renumit prin munca sa cu artiști de top, Hellow a adus la București excelența caracteristică producțiilor de succes din Statele Unite.

Asocierea cu studioul românesc lider în producția muzicală profesională

Situat în nordul Capitalei, Ines Sound este cel mai mare centru dedicat soluțiilor tehnice de imprimare și masterizare audio profesională din țară. Complexul de studiouri oferă și un spațiu generos, capabil să găzduiască simultan ansambluri de până la 25 de muzicieni. Prin această investiție ce va îmbunătăți și promova nivelul muzical autohton, Bucureștiul se poziționează ferm pe harta inovației în tehnologie muzicală globală, atrăgând atenția și interesul artiștilor și producătorilor din întreaga zonă geografică.

Două figuri iconice ale industriei muzicale mondiale Mary Hammond (vocal coach pentru artiști precum Coldplay, Adele, Dido) si Matt Lawrence (producător muzical premiat cu Grammy, care a lucrat cu nume precum Adele, Beyonce și U2), au susținut la Ines Studio un workshop practic în care au dezvăluit câteva din secretele lor dobândite în zeci de ani de experiență.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed