Procedură și documente necesare la schimbarea permisului auto

0
2

Dacă permisul auto a expirat, nu pierdeți foarte mult timp și mergeți direct să îl reînoiți, însă pentru această procedură trebuie fiți bine pregătit și să aveți toate hârtiile la voi. Care sunt documentele necesare la schimbarea permisului auto?

Permisul auto se schimbă odată la cinci ani de zile, iar la fel cum ați procedat și prima oară, o veți face și acum, însă fără examen.

Mai exact, Codul Rutier arată că pentru a schimba permisul auto, este nevoie de mai multe acte pe care posesorul trebuie să le aducă la ghișeu.

Documente necesare la schimbarea permisului auto

Primul lucru pe care un șofer trebuie să îl aibă este cerea de schimbare permis,care se primește completată la ghișeul de schimbare permise auto și trebuie doar semnată
buletin sau carte de identiate a titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România.

  • dovada plății taxei pentru permisul de conducere, este al doilea document necesar. Aceasta costă 68 de lei și se poate achita atât la cec, cât și numerar la ghișeu odată cu depuenrae documentelor
  • permisul de conducere original trebuie adus și el, pentru a putea fi depus
  • fișa medicală pentru schimbarea permisului auto este și ea necesară și trebuie emisă de o unitate medicală autorizată.
  • dacă sunteți cetățean străn, veți avea nevoie de , carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu, în original şi copie;

În cât timp este gata noul permis auto

Așteptarea nu durează mult. În principiu, permisul auto este eliberat în decurs de câteva ore, procedura fiind una destul de simplă.

De asemenea, persoana care îl va ridica trebuie să fie neapărat tiularul, care trebuie să prezinte actul de identitate, adică buletinul original, după trecerea timpului comunicat la depunerea actelor.

De menționat este faptul că, schimbarea permisului auto este importantă, în cazul în care nu vreți să vă confruntați cu o amendă care poate ajunge și la suma de peste 1.000 de lei în cazul în care sunteți surprins în trafic cu un permis de conducere expirat.