Procurorul Tomiţă Neagu, reţinut pentru luare de mită, după ce a fost turnat de primarul din Jilava

Procurorii DNA l-au ridicat astăzi pe procurorul Tomiţă Neagu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. El este anchetat în acelaşi  dosar cu finul primarului de la Jilava, Ovidiu Szasz, adus şi el vineri dimineaţă la sediul DNA. Potrivit unor surse judiciare cei doi sunt suspectaţi de fapte de corupţie. Procurorul ridicat azi de DNA a fost înainte şef la Parchetul Cornetu.

 

După şase ore de audieri, procurorul Tomiţă Neagu a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore. El este acuzat că ar fi primit suma de 240.000 de euro de la Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, pentru a-l scăpa de dosarele în care este cercetat.


De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Tomiţă Ionuţ Neagu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Ovidiu Szasz nu a fost reţinut, el va fi cercetat în libertate.


Denunţul a fost făcut de primarul Mladin la începutul lunii ianuarie, chiar înainte ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să ia decizia de a-l judeca în libertate. Tot primarul din Jilava l-a denunţat şi pe finul său, Ovidiu Szasz, pe care l-ar fi acuzat de complicitate.

 

Dosarul în care sunt anchetaţi  Neagu şi Szasz a fost deschis anul acesta de procurorii DNA şi are legătura cu dosarul de pe rolul Curţii de Apel Bucureşti în care Szasz şi foştii primari de la Jilava şi Snagov, Adrian Mladin şi Apostol Muşat, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie.

 

În decembrie 2011, procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Mladin – primar al comunei Jilava, pentru luare de mită, fals intelectual în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi a lui Apostol Muşat – primarul comunei Snagov – pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.


În aceeaşi cauză a mai fost trimis în judecată şi Ovidiu Szasz, finul primarului comunei Jilava, pentru complicitate la luare de mită, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.


Potrivit DNA, în calitate de primar al comunei Jilava, inculpatul Mladin Adrian i-a pretins unui denunţător suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca, abuzând de prerogativele funcţiei, să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului în suprafaţă totală de 23,8 hectare, iar loturile să fie alipite.

 

La data de 28 iulie 2011, inculpatul Mladin Adrian l-a determinat pe finul său Szasz Ovidiu să încheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denunţătorul, prin care acesta din urmă să îi cedeze drepturile asupra a două terenuri. În realitate, acest contract a fost încheiat doar pentru a garanta şi a ascunde săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi totodată de a ascunde originea ilicită a celor două terenuri.

 

În 22 decembrie 2011, la cererea procurorilor, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Szasz Ovidiu şi Mladin Adrian pe o perioadă de 29 de zile.

 

În 10 februarie 2012, lui Ovidiu Szasz i s-a admis cererea de eliberare provizorie.

 

Pe 16 ianuarie 2013, primarul din Jilava, Adrian Mladin şi fostul primar din Snagov Apostol Muşat au fost eliberaţi din arest preventiv. Ei au interdicţia de a nu părăsi ţara. Decizia este definitivă şi a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cei doi sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed