Produsele alimentare autentice ar putea avea adaos comercial plafonat 

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a transmis faptul că se are în vedere un nou proiect de lege, care vizează produsele alimentare românești. Mai exact, proiectul are în vedere plafonarea adaosului comercial pentru acestea.

„Pentru că este o practică comercială neloială ca produsele realizate de către producători și procesatorii români să aibă un adaos comercial foarte mare la raft, iar produsele care vin din importa un adaos comercial mai mic și bineînțeles, consumul mai mare este la produsele care vin din import și practic îi dezavantajează pe procesatorii noștri și bineînțeles, firmele de procesare au capacități foarte mari și nu pot să să aibă un randament foarte bun”, a spus ministrul Agriculturii.

De asemenea, el a susținut faptul că măsurile luate până în prezent cu plafonarea au avut un efect extrem de bun și că au dus la scăderea prețurilor.

“Se vede deja, se vede și untul, se vede pe pe rafturi, că a avut o scădere foarte, foarte mare pentru că erau adaos comercial foarte mare practicat de către retaileri și sunt convins că decizia pe care au luat-o colegii mei este una corectă pentru a crea o predictibilitate până pe 31 decembrie. Mă bucur că ordonanța atunci când a fost creionată și pusă în Guvernul României de către Ministerul Agriculturii și a produs efecte”, a transmis Barbu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed