Raluca Turcan îi răspunde lui Ciolacu: Nu mă aștept să cunoască LEGEA

Ministrul Muncii Raluca Turcan a fost invitată, vineri, să-i răspundă lui Marcel Ciolacu după ce acesta a criticat intenţia Guvernului de a diminua anvelopa pentru sporuri de la 30 la 20% din salariul de bază.

„Nu mă aștept să cunoască legea salarizării în domeniul public. Poate nici nu e treaba lui să cunoască această lege. În același timp, dacă te pronunți, e bine să citești”, a spus Raluca Turcan.

De menționat este faptul că, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, joi, că decizia guvernanţilor de a diminua plafonul acordării sporurilor la cel mult 20% din nivelul salariului de bază este „o crimă”, deoarece îi va afecta în mod direct pe medicii şi asistentele care sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

„Vorbim de gărzile medicilor unde sunt peste tot în lume ajung la un cuantum mai mare, în România să fie plafonate? Spuneţi! Anvelopa e oprită la 30%.

N-aţi vrea să întrebaţi asistentele medicale, medicii care lucrează la ATI de un an de zile de când este pandemia cum văd această iniţiativă a Guvernului? A venit Guvenrul să ne explice ce impact există pe această măsură? Anunţăm lucruri fără niciun impact, fără niciun suport şi nicio realitate.

În aceast moment nu se impune modificarea anvelopei de 30%. Cel puţin în domeniul sănătăţii e o crimă. O să plece iar medicii!”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PSD.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri