Reacția lui Raed Arafat după valul de proteste. Va renunța sau NU la restricții?

0
25

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit, despre protestele care s-au desfășurat în toată țara, în ultimele zile. Acesta a precizat că înțelege nemulțumirea oamenilor, dar restricțiile nu pot fi ridicate din acest motiv.

„Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor. Proteste au fost și în alte țări și ați văzut că și în celelalte țări măsurile lor au continuat.

Este de înțeles de ce protestează o parte din lume. Este acest sentiment că nu mai putem, că nu mai merge, că de ce măsurile continuă și nu s-a rezolvat problema.

E foarte greu să explici la oameni de fapt comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comportă, cum este situația”, a explicat Raed Arafat, la TVR.

Șeful DSU spune că nu putem să vedem doar vocea celor care spun să nu se ia măsuri, să se renunțe la mască, și să se neglijeze faptul că e foarte multă lume care „știe care e situația”.

Oamenii așteaptă să se vaccineze, să iasă din această situație, mai spune Arafat în intervenția sa.

„Este greu. (…) De 100 de ani nu cred că a fost vreo situație în care să ai atâta durată de timp în care să aplici niște reguli neplăcute și oamenii clar că reacționează într-un fel după ce au o presiune maximă asupra lor un an – deja am depășit un an aproape, și asta e de înțeles iarăși.

Dar totuși apelăm la înțelegerea oamenilor, pentru că avem lumină la capătul tunelului și asta e vaccinarea. Și ei trebuie să înțeleagă că prin vaccinare de fapt cumpărăm înapoi libertățile noastre, care au fost afectate”, a mai subliniat Raed Arafat.

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre protestele anti-restricții din toată țara. El acuză o campanie de dezinformare și manipulare, de arătat „cu degetul”.