Reguli de Paște. Ce interdicții vor avea românii. Prima Înviere cu mască!

0
4

Pentru al doilea an, din cauza pandemiei, românii vor avea parte de un Paște total diferit. S-au impus o serie de reguli stricte ce trebuiesc respectate, începând cu purtatul măștii în spațiile publice.

În noaptea de Înviere, cei ce vor să asiste la sfânta slujbă, pot rămâne în curțile și apropierea bisericilor până la ora 02.00. ”Conform hotărârii CNSU e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiții de securitate și sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliția Română, Jandarmeria Română, și nu altele”, a spus Lucian Bode,  ministrul de Interne.

Părintele prof. Dan Bădulescu despre vaccin: ”Eficiența lui e apă de ploaie”

Slujba de Înviere se va desfășura normal. Se vor purta măști, se va respecta distanțarea sanitară, iar la biserică se merge pe jos sau cu mașina, anunță Patriarhia Română. Raed Arafat, șeful DSU a spus că e cam devreme pentru a ști cum vor fi sărbătorile. În ceea ce privește Paștele de anul acesta e nimeni nu dorește limitarea drepturilor la activitatea religioasă. ”Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”

Anul acesta, sâmbăta Paștelui Ortodox, noaptea de Înviere va fi între 1 și 2 mai.

Laura Bretan împlinește astăzi 19 ani. “Din păcate nici anul acesta nu vin în România. Dar promit, la 20 de ani, concerte în tot atâtea orașe”