Relatările presei arabe după atacurile din Paris

Al-Hayat: Terorismul si esecul politic

O lovitura dureroasa primește Beirutul si, la nici 24 de ore de la aceasta, o alta se abate asupra Parisului. Prima tragedie a avut loc in Orientul Mijlociu si, mai precis, in tarile Levantului, unde are loc un razboi civil strasnic, in apropierea Beirutului. Cat despre a doua lovitura, ea a avut loc in Europa, unde nu exista razboaie civile, nu exista o primavara europeana, pe un taram pasnic si impacat cu sine insusi.

Distanta intre aceste Europa si Orientul Mijlociu este imensa. De ce au avut loc aceste atentate tocmai in Beirut si in Paris? Si de ce inaintea lor in Ryad, New York, Casablanca, Kuweit, etc.. Harta terorismului acopera intreaga lume. Sunt adevaruri cunoscute despre terorism, printre care faptul ca se trage din Orientul Mijlociu.

 

Ash-sharq Al-Awsat

Reuniunea de la Viena a inceput si atacurile de la Paris ar putea uni coordonarea internationala pentru combaterea Statului Islamic. Regele saudit e citat de ziar cu urmatorul mesaj: Masacrul odios de la Paris nu poate fi justificat nici de ratiune si nici de religie, iar Islamul este nevinovat in fata acestor comportamente.

 

Al Ahram (Egipt)

Cel mai abominabil val de teroare loveste Franta, zeci de morti in atacuri simultane in Paris si Hollande anunta stare de urgenta si inchiderea granitelor

Articolul integral pe euractiv.ro

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed