Rețetă de friptură de miel la cuptor. Cum trebuie s-o prepari ca să iasă fragedă

Carnea de miel este una dintre preferate românilor când vine vorba de pregătirea preparatelor de Paşte. Deși este un sortiment de carne roșie, carnea de miel este sănătoasă datorită conținutului de seleniu.

Ingrediente pentru cea mai bună friptură de miel

Carnea de miel se curăță de orice fel de grăsime și de piele, se spală bine și se taie felii. Cu un șervețel de bucătărie se șterge excesul de apă și se pune într-o tavă pentru pentru a fi băgată la cuptor.

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
  • cartofi noi
  • 6-7 căţei mari de usturoi
  • 1 pahar mare vin alb
  • 1 cană de apă
  • 50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui
  • 2-3 crenguțe rozmarin
  • 2-3 crenguțe măghiran proaspăt
  • sare
  • piper

Mod pe preparare pentru friptură de miel la cuptor

Curăţăm usturoiul și-l tăiem feliuţe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţi, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul. Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, punem sare și piper și o așezam în tavă unsă și ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul și apă călduţă și punem peste carne câteva ace de rozmarin proaspăt și câteva frunze de maghiran.

Citește și: Cât timp trebuie să fierbi carnea de miel și oasele atunci când prepari ciorba de miel

Acoperim tava cu folie de aluminiu și o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate. După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealaltă parte. O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem și adăugăm în tavă cartofii noi spălaţi bine dar necurăţaţi, plus alte câteva ace de rozmarin și maghiran.

Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa de miel cu sosul format în tavă

Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp avem grijă ca sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.

Când s-a rumenit frumos stingem focul şi este gata de mâncat.

De reținut: Atunci când carnea este marinată în prealabil capătă un gust, o culoare și o aromă aparte.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed