Rețeta originală pentru papanași. Cum să îi faci acasă

Rețeta originală pentru papanași. Cum să îi faci acasă. Papanașii sunt unul dintre acele deserturi extrem de sățioase, dar și delicioase.

I-ai gustat măcar o dată, poate la cineva, ori la un restaurant. Cum se prepară însă? Deși par asemănători cu gogoșile, ei au un ingredient cheie.

Este brânza de vaci care le va schimba gustul, dar și textura. De asemenea, și smântâna și gemul de deasupra le oferă o aromă deosebită.

Ingredientele pentru papanași sunt următoarele:

Rețeta originală pentru papanași. Cum să îi faci acasă

  • 250 g branza de vaci
  • 3 linguri faina
  • 1 bucata ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • 1 ulei pentru prajit
  • 300 ml smantana
  • 1 ceasca gem dupa gust

Rețeta originală pentru papanași. Cum să îi faci acasă

Prima oară batem oul într-un castron, apoi adăugăm bicarbonat de sodiu stins cu o linguriță de oțet sau de lămâie.

Se adaugă apoi brânza de vaci deasupra și totul se amestecă bine. Ulterior punem și făina treptat, amestecând bine.

Aluatul rezultat se modelează, precum niște gogoși, cu o gaură la mijloc. Și bilele din mijloc trebuie să fie egale ca rețeta să fie perfectă.

Papanașii se prăjesc în uleiul încins, până se rumenesc pe fiecare parte. La final se vor scoate pe un șervețel de hârtie și se lasă să se scurgă.

Se pune apoi deasupra smântâna alături de gem și gata, ne putem bucura de un desert perfect făcut în casă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed