Rețetă trufe de ciocolată. Cum le prepari rapid acasă

0

Rețetă trufe de ciocolată. Cum le prepari rapid acasă. Vrei un desert rapid făcut în casă? Trufele de ciocolată pot fi alegerea cea mai bună.

Rețeta pentru trufe de ciocolată nu e deloc dificilă. Dacă urmezi fiecare pas în parte vei vedea cât de ușor este, dar și cât de delicios e rezultatul.

Ingredientele pentru rețeta de trufe de ciocolată sunt următoarele:

  • 250 g ciocolata amaruie (70% cacao)
  • 200 ml smantana dulce pentru gatit (30% grasime)
  • 2 linguri zahar pudra (optional)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • 100 g alune de padure maruntite
  • 20 g unt
  • 2-3 linguri cacao pudra pentru acoperirea bomboanelor

Rețetă trufe de ciocolată. Cum le prepari rapid acasă

Pentru preparare o sa ai nevoie de o cratita mai mica, in care sa pui smantana, untul si doua linguri cu zahar pudra. Nu este obligatoriu sa pui zahar, insa daca ciocolata are o concentratie de peste 70% de cacao, atunci ar fi indicat sa il folosesti.

Cratiță va fi pusă la foc mic, iar totul se amestecă continuu. Când untul și zahărul s-au dizolvat, atunci oprim focul.

Rupem apoi ciocolata în bucăți mici, iar mai apoi o punem și pe ea la topit în Ingredientele menționate mai sus. Când ciocolata e topită complet, adică în vreo 10 minute, amestecăm totul bine.

Urmatorul pas va fi sa adaugi si esenta de vanilie, iar apoi sa amesteci din nou pana ce s-a incorporat in compozitia ta. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, compozitia se acopera cu o folie alimentara si apoi se pune la frigider timp de 3-4 ore. Amestecul pentru trufe de ciocolata trebuie sa stea un pic la „odihnit”.

Urmează modelarea trufelor. Trebuie sa iei crema cu doua lingurite, iar apoi sa o modelezi sub forma de bile. Se adaugă și nu cade cocos rasă, cacao pudră, dar și alunele mărunțite în trei castroane.

Bilele vor fi trecute prin aceste ingrediente după ce sunt modelate. Se lasă apoi la frigider timp de câteva ore. E indicat să fie acoperite pentru a nu prinde un miros neplăcut.

Pot fi savurate ulterior fără griji. Vei rămâne surprins de cât de delicioase sunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.