Retrospectiva săptămânii: cele mai importante evenimente din ultimele zile

Informația înseamnă putere! Tocmai de aceea ne-am gândit să vă aducem în atenție retrospectiva săptămânii cu cele mai importante subiecte.

Cresc salariile anumitor bugetari. Guvernul a adoptat ordonanța

Guvernul a adoptat, în şedința de joi, ordonanţa de urgenţă care prevede creşteri salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari, dar şi decontarea ochelarilor de vedere, în limita a 500 de lei.

Experții financiari anticipează deprecierea leului

Asociația CFA România, organizația profesioniștilor în investiții, estimează o depreciere a monedei naționale față de moneda europeană: valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 5,0172 lei pentru un euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni, valoarea medie a cursului anticipat este 5,0719 lei pentru un euro.

Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, conform unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdoğan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei, notează Sozcu.

Noi ajutoare pentru români. Anunțul Ministerului Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat noi ajutoare pentru români.

„România este în plin proces de dezinstituționalizare, ceea ce presupune incluziunea socială a persoanelor adulte cu dizabilități. În cadrul acestui apel pot fi create de la zero servicii sociale care să sprijine aproape 5.000 de persoane cu dizabilități să ducă o viață independentă. Invit autoritățile locale să depună proiecte și să acceseze aceste fonduri necesare pentru a construi o societate incluzivă care să asigure o viață mai bună pentru toți”, a declarat Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Florian Coldea, pus sub control judiciar pe cauțiune

Fostul șef al SRI, Florian Coldea a ieșit din sediul DNA după ora 03:00 noaptea, după 15 ore petrecute în fața procurorilor. Acesta nu a dat declarații presei. Coldea a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei, având un termen de 7 zile pentru plata sumei. Aceeași măsură a fost dispusă și pentru generalul în rezervă Dumitru Dumbravă și pentru avocatul Doru Trăilă.

Prețuri plafonate pentru produsele românești

„Toate alimentele produse în România vor avea adaosul comercial plafonat“, a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Acesta a precizat că dorește ca mai multe alimente românești să fie pe rafturile magazinelor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed