Revelionul pe rit vechi! Formidabilul basarabean Radu Captari, Pacifica și Blue Workers încing petrecerea de nou an în inima Bucureștiului

Mâine seară, credincioșii ortodocși pe rit vechi petrec trecerea în noul an cu multă veselie. O sumedenie de artiști dau dezlegare la petrecere chiar în inima Bucureștiului, în singurul rock club concertistic, vizavi de Universitatea București.

Sârbii, basarabenii, lipovenii și slavii de la noi din țară, ortodocși de rit vechi, sărbătoresc în noaptea de sâmbătă Revelionul sau ajunul Sfântului Vasile. În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, conform Calendarului Iulian, începe Noul An. La două săptămâni de la petrecerea ”oficială” de Revelion urmează aceeași noapte special de pe peste an pentru cei ale căror biserici nu au acceptat ”îndreptarea” calendarului.

Revelionul pe rit vechi sărbătorit în inima Capitalei! RocKalendarul Vechi este totodată și un revelion al artiștilor basarabeni, sârbi și nu numai, căci o seamă de vedete ale scenei vor anima petrecerea concertistică, în frunte cu Radu Captari, popularul artist ce a absolvit conservatorul de la Chișinău și are un masterat la cea mai înaltă universitate muzicală de la Moscova (Şcolit la prestigioasa Academie de Muzică „Gnessinyh”).

Alături de cel mai popular solist de la noi al cântecelor tradiționale și țigănești de peste Prut, fost șef de orchestra al Teatrului Evreiesc de Stat, vor mai cânta grupurile Pacifica, The Blue Workers (FOTO) și Sunt un frate tânăr, concept concertistic inspirat de activitatea muzicală a lui Florian Pittiș, toate activat grație polivalentului artist Teo Boar (solist, instrumentist și compozitor).

Seara concertistică este și o șansă a multor artiști basarabeni, amintim Irina Rimes, Anna Lesko, Ianna Novac, Carla’s Dreams și Radu Sârbu, de a petrecere în spiritual petrecerilor moldovenești. Va fi o seară cu muzică de calitate, gastronomie aleasă și băuturi fine, creând farmecul unei adevărate petreceri de Revelion!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed