Revista blogurilor. Opinii despre Facebook, Vodafone, Microsoft, Google sau Apple  • Cumpără un tricou imprimat cu flacăra violetă

Dragoş Stanca scrie pe blogul său despre „şansa unică”, pe care cineva o poate avea dacă achiziţionează un tricou imprimat cu flacăra violetă, care poate fi cumpărat de pe shop.catavencu.ro.

  • Parteneriat Vodafone România – Facebook?

Până acum nu a fost anunţat public niciun parteneriat Vodafone România – Facebook, cu toate că operatorul de telefonie mobilă promovează puternic reţeaua socială.

Un astfel de parteneriat, scrie Dragoş Stanca, nu ar avea logică.

De ce ar investi sute de mii de euro un operator care se apropie de 10 milioane de utilizatori ai serviciilor sale in Romania (cartele SIM active, conform celui mai recent raport oficial) in promovarea unei retele sociale care creste, si creste puternic, dar care are, momentan, “doar” 646.000 de conturi active?

Potrivit lui Stanca, Vodafone s-ar fi putut asocia mai degrabă cu Yahoo, care are un trafic de patru ori mai mare decât Facebook în România.

Concluzia ar fi că factorul de „cool” al brandului Facebook i-a cucerit pe oamenii de marketing ai opertorului telecom.


  • Vânzările de date mobile, cea mai mare creştere la nivel global în 2009

Veniturile din industria de telefonie mobilă au continuat să crească ușor la 1070 miliarde dolari, 2008 fiind anul în care aceste venituri s-au apropiat de valoarea de 1000 miliarde USD.

Cea mai mare rată de creștere, de 38%, au avut-o veniturile din servicii de date mobile (exclus cele de mesagerie) care au ajuns aproape de 100 miliarde USD, scrie Dan Vîrtopeanu, citând Almanahul Tomi Ahonen, ediţia 2010.

  • Google atacă Facebook?


Marius Pahomi postează pe blogul său un videoclip postat de reprezentanţii Google, în care este prezentat serviciul de căutare al Google în reţelele sociale.


  • Vestea că Evenimentul Zilei şi Capital vor fi vândute către B1TV adună tot mai multe surse

Orlando Nicoară scrie pe blogul său că în data de 9 februarie va fi făcut anunţul oficial al preluării ziarelor Evenimentul Zilei şi Capital ce către grupul de presă format din B1TV, Vox News şi cotidianul local Gazeta de Sud.

Nicoară menţionează încă o sursă care indică apropiata tranzacţie, pe Adina Vasilescu, Internet Publisher în cadrul Sanoma Hearst Romania, care scris despre acest subiect pe Twitter.

  • Apropierea dintre Microsoft şi Apple

Chiar dacă profitul Microsoft în trimestrul patru din 2009 a fost aproape cât veniturile realizate de Google, în aceeaşi perioadă, când vine vorba de Internet Microsoft nu are şanse în faţa companiei care deţine motorul de căutare pe Internet numărul 1, scrie Orlando Nicoară pe blogul său, indicând o posibilă apropiere a Microsoft de Apple.

“În contextul în care Google “se duce” peste Apple, iar cei altădată “buddies” devin pe zi ce trece inamici, apropierea Apple de Microsoft sau Microsoft faţă de Apple pare din ce în ce mai probabilă, vezi discuţiile legate de introducerea Silverlight pe iPhone (posibil şi iPad) sau înlocuirea Google cu Bing ca motor de căutare în iPhone”, scrie Nicoară.

Nicoară crede că Google a greşit “deschizând încă un front” de luptă, cu Apple, în afară de cel cu cu Microsoft.

“Microsoft mi are cărţi de jucat, chiar un as, în zona online-ului: Facebook”, spune Nicoară. Recent Facebook a anunţat că a ajuns la 400 de milioane de utilizatori.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed