Revista presei internaţionale 26 ianuarie 2010 – Profit în creştere cu 50% pentru Apple

BBC scrie că sunt aşteptate datele care să confirme faptul că Marea Britanie a ieşit din recesiune în ultimul trimestru al anului 2009. Deşi economia britanică s-a contractat timp de 6 trimestre consecutive, aceasta începe să dea semne de recuperare. Încă de săptămâna trecută, titrează BBC, rata şomajului a început să scadă pentru prima oară în 18 luni. Criză economică globală a afectat Marea Britanie încă din luna aprilie şi dus la o scăderea economiei cu 6%.

Vestul, îndemnat să anuleze datoria de aproape un miliard de dolari a statului Haiti. The Telegraph informează că grupări precum Oxfam si Cosiliul Mondial al Bisericilor, au lansat în urma cutremurului din Haiti un apel la adresa ministrilor vestici pentru anularea datoriei externe a statului Haiti, cifrata la 890 de milioane de dolari americani.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat că plănuieşte să ceară Congresului american încă 14, 2 miliarde de dolari pentru instruirea armatei afgane. Suma este de două mai mare decât cea propusă iniţial – 6.6 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Wall Street Journal scrie că, Apple a înregistrat în primul trimestru fiscal un profit în creştere cu 50%. Această ascensiune este pusă pe seama dublării vânzărilor de smartphone-uri iPhone şi computere Macintosh. Pentru ultimul trimestru din 2009, Apple a raportat câştiguri de 3,38 miliarde de dolari.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed