Robert Turcescu, se reîntoarce pe sticlă, dar din bucătăria sa! A lăsat talk show-urile de televiziune pentru o emisiune de gătit acasă

După 30 de ani de jurnalism în presa scrisă, radio dar mai ales televiziune, Robert Turcescu se reîntoarce pe micile ecrane. Însă cu șorțul de bucătar pus! Alături de Liviu Mihaiu și Cristina Draga, Turcescu (48 de ani) jurnalistul face parte din echipa noului post Bucătăria TV.

Turcescu va prezenta emisiunea ”Gătiți acasă” după ce a început să facă postări gastrominice, după o temeincă pregătire prin localurile Bucureștiului. Experiență în urma căreia a concluzionat: ”M-au tot întrebat în ultimele luni diverși amici ce m-a apucat cu postările despre gătit acasă. Le-am spus tuturor că a mânca în restaurantele din București, cu mici excepții, e sinucidere curată. La capitolul delivery, e și mai groaznic: știu din interior despre condiții absolut înfiorătoare în care se prepară „cea mai bună pizza din București ” sau vestita „mâncare chinezească”. Despre fast-food, ce să mai zic: n-ați vrea să știți ce zone ating mâinile, chiar și acoperite cu mănuși de „unică folosință”, cu care vă e preparată shaorma…

E jale! Ca să scadă cheltuielile de achiziție a materiei prime, restaurantele de orice tip cumpără de obicei cele mai ieftine ingrediente: legume ofilite, carne în ultima zi a termenului de valabilitate, lactate idem. Se gătește cu FOARTE multă sare! Se pune zahăr la greu, se adauga o nenorocire întreagă de potențiatori de arome șamd. E jale, vă spun ca om care a mâncat în nenumărate cârciumi de fițe sau de nefițe din București și din țară: numeri pe degete de la o mână restaurantele din București, spre exemplu, în care poți mânca fără emoții!”

Robert Turcescu, se reîntoarce pe sticlă, dar din bucătăria sa!  „Mi-am propus să fac o emisiune în acest proiect, dacă reuşim să-l aducem în casele românilor, un proiect care se va intitula Gătiţi acasă, pentru că am învăţat de la şase ani să gătesc cu mama mea în bucătărie. Vreau să dărâm nişte mituri, că îţi trebuie mult timp să găteşti. Se pot găti două feluri de mâncare în cel mult o oră. Să-i dai copilului o ciorbă caldă la prânz, decât să-l umfli cu pizza de mai ştiu eu unde, să-i dai o supă cremă, să nu-l mai chinui să mănânce numai cartofi prăjiţi”, spune locotenent colonelul sub acoperire din mass media, conform autodenunțului său de ecou, în timpul liber solist rock.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed