ROCA Agri RDF trece de 100 milioane euro cifră de afaceri în primele nouă luni ale lui 2022, în creştere cu 45%

”ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură dezvoltat prin parteneriatul dintre ROCA Investments şi RDF SA Arad, a realizat la finalul primelor nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 100 milioane euro. Într-un context economic dificil, marcat de secetă şi de războiul de la graniţele României, holdingul a reuşit performanţa de a creşte business-ul cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021”, anunţă compania.

Compania a raportat un profit operaţional de 4,7 milioane euro, la final de septembrie şi un profit net de 2,7 milioane euro.

„Anul acesta ne-am concentrat pe consolidarea şi integrarea Adidana alături de RDF şi RDF Agricultura. Focusul nostru a fost pe echipe, pe integrarea şi creşterea performanţelor acestora precum şi pe eficientizarea operaţională. Situaţia economică actuală ne-a provocat să găsim cele mai potrivite soluţii pentru clienţii şi pentru business-ul nostru”, a spus Florin Deznan, cofondator şi CEO ROCA Agri RDF.

Strategia ROCA Agri RDF pentru următoarea perioadă vizează o creştere accelerată, atât organică, cât şi prin tranzacţii de tip M&A. La nivelul întregului an 2022, ROCA Agri RDF estimează venituri de peste 140 milioane euro.

„Cu un portofoliu în continuă expansiune, ROCA Agri RDF face paşi mari către realizarea viziunii de a deveni un one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea ROCA Agri RDF prin noi achiziţii care vor consolida holdingul atât prin extinderea teritorială, cât şi prin diversificarea gamei de produse şi servicii”, a declarat Alexandru Savin, membru al boardului ROCA Agri RDF din partea ROCA Investments.

Holdingul ROCA Agri RDF are în componenţă companiile RDF SA, RDF Agricultura SRL şi Adidana SRL. În plus, compania Dachim este în curs de alăturare holdingului, tranzacţie prin care ROCA Agri RDF îşi va extinde capacităţile şi îşi va dezvolta activităţile în distribuţia de input-uri, trading de cereale, producţie agricolă şi procesare de cereale.

Investiţiile holdingului de agricultură sunt realizate în companii româneşti şi vizează dezvoltarea de noi linii de business şi implementarea conceptului de one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Colaborarea dintre companiile la nivelul holding-ului formează sinergii, schimb de know-how între echipe şi ajută la optimizarea proceselor.

Agricultura joacă un rol strategic în contextul actual, în care războiul din Ucraina are efecte la nivel global. În 2021, ponderea agriculturii în PIB a revenit la 4,4%, nivel comparabil cu perioada 2017-2018, potrivit celor mai recente date oficiale disponibile.

Holdingul ROCA Agri RDF reprezintă unul dintre principalii distribuitori naţionali de input-uri (îngrăşăminte chimice, seminţe şi pesticide). Companiile sale sunt:

Fondată în anul 1995, în Arad, RDF este unul dintre principalii distribuitori de input-uri din România şi un important trader zonal de cereale. Activitatea de trading a companiei a depăşit 80.0000 tone în 2021.

RDF Agricultura este divizia de agricultură a holdingului ROCA Agri RDF. Activitatea de agricultură a făcut parte din RDF până la finalului anului 2021, iar ulterior a fost transferată pe o entitate separată. În prezent, compania are în exploatare aproximativ 2.000 ha teren agricol.

Adidana, fondată în anul 1993, este unul dintre cei mai importanţi distribuitori de îngrăşăminte chimice din România. Pe lângă activitatea principală de distribuţie, compania realizează de asemenea achiziţii de cereale şi comerţ cu motorină.

Dachim este distribuitor regional de inputuri, trader de cereale şi cultivă peste 2.000 ha de teren agricol în zona Turda.

ROCA Investments este o companie de private equity, parte din Impetum Group, care are misiunea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, de a amplifica potenţialul şi accelera creşterea companiilor şi brandurilor româneşti. În 2021, a ajuns la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro), de la 102 milioane lei în 2018, mai mult decât dublu. Portofoliul ROCA include două holdinguri (ROCA Industry si ROCA Agri RDF), dar şi investiţii în alte companii din diferite sectoare ale economiei.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri