România datoare vândută: oamenii se laudă doar cu familia și casa, o treime ar pleca mâine din țară

Potrivit studiului, în ultimii 10 ani, unul din doi români a luat între unul şi 4 credite, iar cea mai importantă investiţie a fost şi va fi achiziţia unei case/ apartament. Acelaşi studiu relevă şi faptul că unul din trei români regretă că nu a plecat definitiv din România în ultimul deceniu.

‘La întrebarea ^Care a fost cel mai important lucru pe care l-aţi realizat în ultimii 10 ani?^, 35,3% au răspuns ^Familia^. 15,7% din respondenţi au afirmat că cea mai importantă realizare a fost achiziţionarea unei case/apartament, iar peste 14% au afirmat ca cea mai importantă realizare a fost investiţia în dezvoltarea personală. Întrebaţi care a fost cea mai importantă investiţie pe care au făcut-o în ultimii 10 ani, participanţii la studiul Provident au afirmat că au cumpărat o casă (24,8% din respondenţi), o maşină (20,9%), au cumpărat electrocasnice/ TV/ calculator (20,6%), au investit în educaţia copiilor (14%) sau au călătorit (12,3%)’, se menţionează în studiu.

În privinţa comportamentului financiar, respondenţii au afirmat că în ultimi 10 ani au luat un credit (31,9%) sau între 2 şi 4 credite (18,9%). La aceeaşi întrebare, 26,2% din respondenţi au afirmat că au cheltuit doar venitul lunar, fără să se împrumute, iar 18,2% au afirmat că au economisit. În cazul sumei împrumutate şi a destinaţiei banilor, 30,7% din respondenţi au luat un împrumut personal, mai mare de 10 mii de lei.

‘Cel mai mare regret al românilor este că nu au plecat din ţară, în ultimii 10 ani (30,5% din respondenţi). Un procent de 23,6% regretă că nu a petrecut mai mult timp cu familia în ultimul deceniu, în timp ce un procent aproape egal, de 23,3%, regretă că nu şi-a deschis propria afacere sau că a pierdut mai multe ocazii de a avansa în carieră (23% din răspunsuri). Pentru următorii 10 ani, cel mai important plan al românilor este să asigure succesul în viaţă al copilului/ copiilor (26,7% din răspunsuri), să îşi întemeieze o familie (20,9%), să avanseze în carieră (15,9%) sau să îşi deschidă propria afacere (14,3%). Unul din zece respondenţi a afirmat că vrea să plece din România definitiv’, se mai spune în document.

Eşantionul studiului a fost compus din 1.396 de respondenţi cu vârsta cuprinsă între 25-50 ani.

‘În 10 ani, de când am intrat pe piaţa locală, aproape 900 de mii de români şi-au împlinit visele cu ajutorul Provident. Cu ocazia acestui eveniment important pentru noi, am vrut să aflăm care sunt cele mai mari realizări ale românilor din ultimii 10 ani şi ce aspiraţii au ei pentru următorul deceniu. Sondajul demonstrează dorinţa românilor de a avea grijă de familia lor, de a investi în propria casă şi, într-o măsură tot mai mare, de a avea propria afacere. Noi ţinem pasul cu vremurile şi ne adaptăm permanent la nevoile românilor. Am lansat astfel un produs cu plata lunară, de până la 10.000 de lei, am redus costurile pentru clienţii fideli şi întărim echipa de agenţi în toată ţara, pentru a fi mai aproape de clienţii noştri’, a declarat Viktor Boczan, CEO Provident Financial Romania.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală şi de Est şi una dintre cele mai puternice 250 de companii britanice listate la Bursa din Londra. Numărul total de angajaţi la nivel de grup se ridică acum la peste 13.000. Grupul IPF activează în 13 ţări din Europa şi America de Nord şi deserveşte peste 2,6 milioane de clienţi.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed