x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(11) "actualitate"

România e pregătită să înceapă vaccinarea! Premierul Orban este optimist

Premierul Ludovic Orban este optimist cu privire la vaccinul anti-covid care urmează să ajungă în România.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.11.2020, 20:36

Începe să se vadă luminița de la capătul tunelului în pandemia de coronavirus. „Există vaccin anti-COVID”, a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri, în debutul ședinței de Guvern.

„Exista vaccin anti-COVID. E in fazele finale de aprobare, s-au finalizat testele clinice. Vedem, in sfarsit, o perspectiva certa pentru a rezolva aceasta epidemie grava de coronavirus care a dat peste cap lumea. Noi trebuie sa fim pregatiti sa ne organizam pentru a demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa primele vaccinuri care ne sunt repartizare. Cantitatile vor fi repartizate proportional cu populatia fiecarei tari”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Prezent în ședința de la Palatul Victoria, medicul primar dr. Valeriu Gheorghiță, de la secția de Boli infecțioase a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, desemnat coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că „activitatea de vaccinare e cea mai sigura cale sa intram cat mai repede intr-o viata normala social, economic, personal”. „Sunt convins ca putem sa spunem la sfarsit ‘Misiune indeplinita’ si sa asiguram siguranta cetatenilor Romaniei’, a adăugat acesta.

Premierul a menționat că Valeriu Gheorghiță va fi secondat de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. „Vă asigurăm că suntem aliniați la punctele și progresele făcute de celelalte statele UE și suntem pregătiți pentru a demara și a continua toate eforturile necesare pentru a implementa această campanie de vaccinare într-o manieră cât mai eficientă”, spune și Baciu.