România economiseşte prin comasarea alegerilor. Cât

0

România economisește! Suma de două miliarde de lei este economisită prin comasarea alegerilor, iar orice tip de economie care apare este binevenită, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

”În bugetul de stat am avut bugetat 3,8 miliarde de lei, aproape 4 miliarde de lei. Deci, comasarea aduce într-adevăr această economie la buget (două miliarde de lei n.r.). Oricum, în perioada aceasta în care ne uităm la orice leu pe care îl cheltuim, orice tip de economie care apare, inclusiv cea de natură bugetară şi cum este aceasta cu comasarea alegerilor, este binevenită”, a spus Boloş, la Digi 24.

Pe de altă parte, întrebat cum comentează afirmaţiile unui manelist celebru potrivit cărora nu va mai cânta la nicio nuntă fără contract, în urma anunţului ANAF de a verifica acest domeniu al evenimentelor, ministrul Finanţelor a spus că reprezintă ”un semn bun pentru ANAF”.

”Astăzi discutam cu cineva despre psihologia modulului e-Factură. Pentru că în momentul în care ştii că ai o factură care îţi este înregistrată la ANAF, îţi va fi foarte greu, pentru că, la un moment dat, chiar dacă încerci să o ascunzi, ea va ieşi la iveală. Adică o ascunzi, poate pentru o perioadă de timp, dar în cele din urmă tot o identificăm”, a adăugat şeful de la Finanţe.

Boloş şi-a cerut scuze pentru greutăţile întâmpinate de contribuabili cu spaţiul privat virtual şi a promis că într-o perioadă rezonabilă de timp va veni cu o soluţie pentru a nu mai trece prin astfel de situaţii.

”Astăzi a fost termenul scadent pentru depunerea deconturilor. Sigur, avem greutăţile noastre cu spaţiul privat virtual. Ne mai ia lumea la rost, fiindcă sunt anumite întreruperi în mentenanţă şi în funcţionare. Dau dureri de cap şi-mi cer scuze şi le mulţumesc că fac eforturi pentru a înţelege situaţia în care suntem şi le promit în acelaşi timp că într-o perioadă rezonabilă de timp vom veni cu o soluţie pentru a nu mai trece prin astfel de situaţii. Dar pot să vă spun că după acest termen scadent de astăzi, lunea viitoare în comitetul de analiză pentru e-Factura vom analiza primele anomalii care apar între ce avem noi în modulul e-Factura şi ce se înregistrează în aceste deconturi depuse de către contribuabili. Deci, pentru prima dată este, dacă vreţi, un moment istoric pentru ANAF. E foarte greu să mai te gândeşti la felul în care să ascunzi o factură câtă vreme ştii că ai acea factură înregistrată la ANAF”, a adăugat ministrul Finaţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.