x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.0025
string(14) "moneyamppeople"

Romanița Iovan face parastas pentru pilotul Adrian Iovan în locul unde acesta a căzut cu avionul

La șapte ani de la tragedia aviatică din Munții Apuseni în care și-a pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion. Creatoarea de modă Romanița Iovan îl va comemora pe fostul soț la locul incidentului.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.01.2021, 12:00

Designerița a anunțat că va slujba de pomenire și parasatasul nu se vor ține într-un loc închis, așa cum s-a întâmplat în fiecare an de la comemorarea tragediei. În plus, va împărți pachete în satele de  munte, în apropierea locului Adrian Iovan și-a găsit sfârșitul.

Celebra femeie de afaceri îi organizează fostului său soț pomeni în fiecare an. A pregătit pachete și anul acesta, în ciuda pandemiei de coronavirus. Romanița Iovan va păstra tradiția conform căreia la parastasul de șapte ani trebuie împărțite atât alimente cât și haine.

”Ne aflăm în plină pandemie, așa că și pomana în memoria lui Adrian  trebuie să țină cont de regulile sociale. Chiar dacă vom fi pe munte, în aer liber, cu toții vom merge cu mască, pentru a ne proteja pe cât de bine posibil. În anii trecuți, după slujbă, sătenii erau invitați la masă într-un loc închis, însă anul acesta nu vom mai proceda asa.

Madonna a plecat în vacanță cu iubitul său, cu 36 de ani mai tânăr

În locul unde Adrian Iovan s-a prăbușit cu avionul, un izvor luat numele pilotului

Vom împărți pachetele sus pe munte, chiar la locul tragediei, după oficierea slujbei. Apoi, vom merge la izvorul din zonă, care îi  poartă numele lui Adrian Iovan, iar cine va dori va putea desface să mănânce acolo, un mic picnic pe zăpadă. Tradiția spune că trebuie să împărțim haine la pomana de șapte ani, unui bărbat. Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să dăm unei întregi familii, nu doar bărbatului, așa că vor primi haine și soția și copiii celui ales”, a declarat Romanița Iovan.

Adrian Iovan s-a stins din viață pe 20 ianuarie, 2014 în urma unui teribil accident aviatic. Motoarele micului avion Britten-Norman BN-2A-27 Islander s-au blocat din cauza gheții, condițiile meteo fiind nefavorabile, pilotul fiind nevoit să aterizeze forțat, în pădure. În urma impactului, dar și datorită faptului că salvatorii au ajuns prea târziu la fața locului, pentru Adrian Iovan și studenta Aura Ion nu s-a mai putut face nimic.

Rică Răducanu a ajuns la spital. Legenda fotbalului nostru a fost internat cu COVID-19, la fel și soția sa ”Ea are nevoie de oxigen”