Ronaldo pleacă, Mancester United se vinde. Cât vor americanii pe clubul englez

Proprietarii clubului Manchester United, familia Glazer din Statele Unite, au anunţat că „explorează alternative strategice”, luând în considerare inclusiv vânzarea clubului, o decizie care vine după ani de proteste din partea fanilor împotriva proprietăţii lor, dar şi după scandalul Cristiano Ronaldo, informează BBC. Atacantul Cristiano Ronaldo a reacţionat în social media la anunţul rezilierii contractului cu gruparea Manchester United. Acesta a afirmat că era momentul potrivit pentru o nouă provocare.

Americanii au cumpărat echipa de pe Old Trafford pentru 790 de milioane de lire sterline (1,34 miliarde de dolari) în 2005.

Într-o declaraţie a clubului se arată că board-ul va „lua în considerare toate alternativele strategice, inclusiv noi investiţii în club, o vânzare sau alte tranzacţii care implică compania”. Procesul „va include o evaluare a mai multor iniţiative de consolidare a clubului, inclusiv reamenajarea stadionului şi a infrastructurii şi extinderea operaţiunilor comerciale ale clubului la scară globală” pentru a spori „succesul pe termen lung al echipelor masculine, feminine şi al academiei clubului şi pentru a aduce beneficii fanilor şi altor părţi interesate”.

Căpitanul portughez Cristiano Ronaldo, care a părăsit marţi Manchester United cu efect imediat, i-a criticat pe proprietarii clubului într-un interviu controversat acordat săptămâna trecută, afirmând că familiei Glazer „nu-i pasă de club” pe partea sportivă.

În 2012, familia Glazer a vândut 10% din participaţia pe care o avea prin intermediul unei listări la bursă, iar în anii următori a mai vândut şi alte acţiuni.

„În condiţiile în care încercăm să continuăm să ne bazăm pe istoria de succes a clubului, Consiliul de Administraţie a autorizat o evaluare amănunţită a alternativelor strategice”, au declarat copreşedinţii şi directorii executivi Avram Glazer şi Joel Glazer.

„Vom evalua toate opţiunile pentru a ne asigura că vom aduce cele mai mari satisfacţii fanilor şi că Manchester United maximizează oportunităţile semnificative de creştere pe care le are la dispoziţie clubul astăzi şi în viitor”, adaugă cei doi reprezentanţi ai familiei Glazer.

Comunicatul clubului adaugă: „Nu există nicio garanţie că analiza care se efectuează va avea ca rezultat vreo tranzacţie care să implice compania”.

Miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe a declarat că ar fi interesat să cumpere Manchester United, dar în octombrie a spus că familia Glazer i-a transmis că nu doreşte să vândă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed