x


  • EUR
    4.8337
    USD
    4.2959
string(16) "instant-articles"

S-a decis soarta BREXIT-ului. Noaptea cea lungă!

Noaptea trecută, liderii europeni au convenit să amâne Brexit-ul până la finele lunii octombrie. Spre dimineață, Donald Tusk a prezentat poziția Marii Britanii.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.04.2019, 9:01

Liderii UE au convenit să amâne Brexit-ul până la sfârșitul lunii octombrie, cu o revizuire în iunie, au declarat surse diplomatice pentru Reuters. Clauza privind posibilitatea producerii Brexit în iunie a fost introdusă pentru a atenua temerile președintelui francez Emmanuel Macron care a cerut garanții că Marea Britanie va organiza în mod corespunzător alegerile europarlamentare din luna mai.

 

Donald Tusk, președintele Consiliului Europei, a declarat pe Twitter, că premierul britanic Theresa May și-a dat acordul. “UE-27/Marea Britanie au convenit asupra unei amânări flexibile până la 31 octombrie. Asta înseamnă alte șase luni în care Marea Britanie să găsească cea mai bună soluție posibilă”, a scris Tusk pe Twitter.

 

May afirmă că își dorește ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană cât mai curând posibil . “Cred în continuare că trebuie să părăsim UE, cu un acrod, cât mai curând posibil. Și în mod vital, UE a fost de acord că amânarea poate lua sfârșit odată cu ratificarea acordului de retragere – ceea ce a fost principala mea solicitare către ceilalți lideri”, a declarat May, într-o conferință de presă după summitul extraordinar al Consiliului European, desfășurat miercuri seară la Bruxelles, informează cotidianul The Guardian.

 

Articolul integral pe HOTNEWS