x


  • EUR
    4.7340
    USD
    4.2129
string(16) "instant-articles"

Șansă nesperată pentru o zonă săracă a României. A intervenit Uniunea Europeană!

Valea Jiului, zona din România cea mai afectată de reducerea aproape de zero a industriei miniere, are o șansă să își revină cu ajutorul Uniunii Europene, spune comisarul Corina Crețu.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.09.2018, 10:07

Ea a arătat, în cadrul dezbaterilor, că Valea Jiului este una dintre zonele miniere din Europa cu cei mai mulţi angajaţi în acest domeniu de activitate, menţionând că proiectele eligibile la finanţare europeană trebuie să fie identificate împreună cu autorităţile locale, notează Agerpres.

 

“Am început, împreună cu Guvernul României, cu dna ministru Rovana Plumb, care conduce acest grup de lucru în cadrul Guvernului României, discuţiile încă de la începutul anului, după lansarea acestei iniţiative la Strasbourg, în decembrie anul trecut. Mulţumesc României că a acceptat invitaţia de a participa în cadrul proiectelor pilot. Vorbim de 41 de regiuni carbonifere din Uniunea Europeană, din 12 state membre, dar pentru 5 dintre acestea am considerat că este nevoie de realizarea unei strategii pe termen mediu şi lung pentru o dezvoltare economică, socială, durabilă în viitor”, a afirmat comisarul european într-o conferinţă de presă susţinută la finalul reuniunii de la Petroşani.

 

mai multe, pe capital.ro