Se fac recrutări în armată! Câte posturi sunt disponibile și în ce locuri din țară

Cei care vor să se înroleze în armată o vor putea face. Se fac recrutări, iar de mii de persoane pot ajunge să lucreze la MApN.

Armata Română a început pe data de 28 iulie o amplă campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari pentru bărbații cu vârste sub 55 de ani. MApN caută 2.000 de soldați pentru a ocupa posturile vacante din mai multe unități militare din țară.

Ce avantaje au cei care se înrolează în armată și cât de tentante sunt noile funcții?

Reprezentanții MApN spun că unul dintre avantajele rezerviștilor militari este acela că au posibilitatea de a-și continua cariera în viața civilă. Astfel, rezerviștii voluntari pot beneficia de un cuantum al remunerației de 30% din solda de funcție, atunci când nu participă la instruire sau misiuni militare.

Ce s-a schimbat în Armata Română

Totodată, aceștia au subliniat că remunerația rezerviștilor voluntari poate fi suplimentată cu solda gradului deținut.

De asemenea, autoritățile spun că obligația restituirii cheltuielilor de recrutare și selecție a fost eliminată în cazul nesemnării sau nefinalizării contractului, iar rezerviștii voluntari nu mai au restricții privind plecarea în străinătate.

Mai mult, probele de selecție pentru repartizarea în funcții, în cazul rezerviștilor voluntari proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați a fost eliminată. Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor angajatorilor și a celor care doresc să își valorifice experiența și pregătirea militară în sectoarele civile.

Trebuie menționat că în 2023, prin ordinul șefului Statului Major al Apărării Naționale, procesul de formare și dezvoltare profesională al rezerviștilor voluntari a fost îmbunătățit. Mai exact, durata pregătirii inițiale a fost stabilită la trei săptămâni pentru toate categoriile de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), cu o atenție deosebită acordată aspectelor practice și aplicative ale instruirii.

Foarte important de precizat este faptul că MApN a adaptat modulele anuale de instruire pentru a forma și dezvolta deprinderile necesare îndeplinirii atribuțiilor funcționale ale rezerviștilor voluntari.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed