Se împlinesc 50 de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra și 80 de la nașterea lui Adrian Păunescu. Unde va avea loc aniversarea!

Luna acesta se împlinesc 50 de ani de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra și, tot anul acesta, 80 de la nașterea fondatorului mișcării, Adrian Păunescu.

Fiul marelui poet, folkistul Andrei Păunescu, cel ce duce mai departe tradiția întâlnirilor muzicale, care, cândva formau cea mai mare mișcare culturală din Europa de Est, face eforturi pentru fenomenul de odinioară să nu fie uitat.

Și-ar fi dorit o întâlnire ca vremurile de mare succes, anii ’73-’85, când spectacolele generate de acțiunile tatălui său umpleau stadioane. Nostalgicii ale căror tinereți au fost sub semnul colosalelor întâlniri artistice sunt greu să strâns, așa că artistul caută să puncteze, în an aniversar, cât mai multe localități importante ale țării. Andrei ia în calcul să organizeze marea aniversare tot la malul mării.

În vara anului trecut, pe plaja de la Corbu, Andrei a reușit cu brio să readucă în atenția tinerilor iubitori de mare cel mai mare fenomen cultural al epocii comuniste, ”Cenaclul Flacăra. Asta în ciuda dezaprobărilor Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER) care au considerat evenimentul la care au participat mii de oameni drept  o întâlnire care ”a avut drept scop îndoctrinarea comunistă” și că „susține cultul personalității lui Nicole Ceaușescu”.

Se împlinesc 50 de ani de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra și 80 de la nașterea lui Adrian Păunescu

Din 1973, timp de 12 ani, au avut loc 1673 de întâlniri dintre marii artiști și iubitorii Cenaclului Flacăra. Multe dintre acestea rivalizând cu marile concerte ale artiștilor internaționali de astăzi, având zeci de mii de plătitori pe specatacol.

Primii artiști ce s-au făcut cunoscuți la Cenaclul Flacăra au fost Tudor Gheorghe și Doru Stănculescu. De-alungul anilor s-au lansat la serile de muzică și poezie ale lui Adrian Păunescu zeci de mari soliști, amintim: Ștefan Hrușcă, Nicu Alifantis, Vasile Şeicaru, Gheorghe Gheorghiu, Valeriu Sterian, Victor Socaciu, Adrian Ivaniţchi, Dan Chebac, Evandro Rosetti, Florian Pittiş, Anda Călugăreanu, Alexandru Zărnescu, Octavian Bud, Ovidiu Haidu, Mădălina Manole (grupul Alfa și Beta), Cristian Buică, Poesis, George Nicolescu, Ducu Bertzi ori Mircea Vintilă.

Adrian și Andrei Păunescu alături de o parte a artiștilor lansați de el, amintim: Nicu Alifantis, Evandro Rossetti, Mircea Vintila, Anda Calugareanu, Adrian Ivanitzchi, Doru Stanculescu, Gheorghe Gheorghiu și Dumitru Farcas

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed