Se ridică VIZA pentru SUA? Veste uriașă pentru mii de români

Europarlamentarul Corina Crețu vine cu vești foarte bune pentru români, din Parlamentul European. Președintele Parlamentului European a introdus la Curtea de Justiție a UE o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni, ceea ce ar putea conduce la eliminarea vizelor pentru români.

”Suntem cu un pas mai aproape de ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. Salut decizia Președintelui Parlamentului European de a introduce la Curtea de Justiție a UE o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni.

Astfel, obligativitatea pentru cetățenii români (alături de cei ai Bulgariei, Croației și Ciprului) de a deține viză la intrarea în SUA ar putea fi ridicată. Cred că ar fi o situație normală care ar pune capăt dezechilibrului în care ne aflăm – atât timp cât cetățenii tuturor celorlalte State Membre nu au această obligație.

În octombrie 2020 am votat în Parlamentul European rezoluția prin care Comisia Europeană să ceară eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni. Acest lucru nu ar reprezenta decât respectarea mecanismului de reciprocitate SUA-UE.

Mă bucur că demersul nostru din Parlamentul European merge mai departe, în baza principiului solidarității dintre Statele Membre UE. Am spus-o și cu altă ocazie: nu e corectă această dublă măsură.

Speranța mea e ca, odată finalizată această procedură – și cu sprijinul Consiliului European – în maximum doi ani SUA să elimine vizele pentru români. În caz contrar, Uniunea Europeană ar trebui să impună vize cetățenilor americani – ceea ce cred că ar reprezenta o situație nedorită atât pentru SUA, cât și pentru UE.

O seară frumoasă tuturor!”, scrie Corina Crețu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed