x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(7) "politic"

Șefa Inspectorului Școlar Călărași, dată afară la scurt timp după numire. Decizia are legătură cu Iohannis

Fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă, înscrisă în toamnă în PNL și numită recent inspector școlar general al județului Călărași, a fost destituită de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, cel care i-a semnat și învestirea.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.01.2021, 15:21

Decizia a venit ca urmare a scandalulu legat de controversata numire, având în vedere declarațiile făcute de Pațurcă, pe când era în PSD, împotriva proiectului “România Educată” și a președintelui Klaus Iohannis.

 

 

Veste proastă pentru bugetari. SPORURILE ar putea fi tăiate. Anunțul lui Cîțu

 

 

Anunțul a fost făcut pentru edupedu.ro chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cel care a semnat și numirea în funcție a Roxanei Pațurcă.

 

„În momentul în care am aflat despre afirmații denigratoare la adresa proiectului România educată mi-am revizuit decizia”, a afirmat ministrul.

 

 

Bătălie pentru vămile țării. Omul lui Dăncilă nu cedează

 

 

„Atâta vreme cât este vorba despre numiri, deci nu este vorba despre un concurs sau despre un examen, numirile se vor face pe niște criterii. În momentul în care am văzut că persoana respectivă nu are același obiectiv precum cel pe care l-am declarat, acela de a pune la punct lucrurile în Educație pornind de la singurul proiect de țară, România educată, care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, am apreciat că nu pot continua în echipă.”, a declarat Cîmpeanu.

 

În 2019, Pațurcă afirma că președintele Klaus Iohannis „este un penal cu imunitate absolută”, iar despre proiectul România educată că e “un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe”.

 

Pațurcă a fost dată afară din PSD pe 1 septembrie 2020, pentru că a absentat, împreună cu alți trei colegi de partid, la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, motiv pentru care demersul a eșuat. La scurt timp a fost primită în PNL.