AcasăEconomieSenatul a votat modificările la Ordonanţa pe energie

Senatul a votat modificările la Ordonanţa pe energie

Ştefan Radu Oprea (PSD)  a declarat în plenul Senatului că suntem în faţa unei ordonanţe ce modifică plafonarea, compensarea şi felul în care românii vor trecere peste această iarnă.

 

”În afara multelor vorbe care nu influenţează cu nimic viaţa românilor, sunt amendamente importante care se referă, de exemplu, la persoanele care au o anumită suferinţă medicală şi care trebuie să primească un tratament ce necesită aparate cu un consum mare de energie, cum ar fi aparatele de ventilaţie. Acestea, din păcate, au fost uitate înainte. De asemenea, a fost o discuţie foarte mare referitoare la plafon. (…) Această categorie de oameni care anul trecut au consumat mediu mai mult de 300 de kWh şi care nu ar fi intrat sub incidenţa plafonării, sperăm să îi includem şi pe ei în plafonul de 0.8 şi să-i stimulăm să economisească”, a spus Oprea. 

 

El a precizat că un alt amendament prevede introducerea operatorilor de apă-canal sau de transport în comun în lista beneficiarilor de preţuri plafonate la un leu pe kwh.

 

”De asemenea, au fost introduse codurile CAEN care, în afara industriei alimentare, sunt şi cele agricole şi pescuit. Lăcaşurile de cult intră în plafonare”, a mai anunţat Oprea. 

 

Senatorul Radu Mihail de la  USR a afirmat că ”astăzi, Parlamentul a fost în mod clar umilit”.

 

”Guvernul, Ministerul de Finanţe, domnul Ciucă, domnul Câciu au sfidat, nefiind în stare să vină în comisie. Nu ne putem permite să continuăm să avem găuri în buget, fără a avea măcar un punct de vedere al guvernului privind impactul bugetar. Solicit retrimiterea la comisie până miercuri”, a spus MIhail.  Solicitarea sa a fost respinsă cu 58 de voturi „împotrivă” şi 33 „pentru”.

 

Ultimele Articole