x


  • EUR
    4.8419
    USD
    4.3293
string(13) "sportsanatate"

Sistemul informatic e în COLAPS TOTAL! Doctorii validează noaptea actele

Reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF) spun că sistemul informatic pentru medicii de familie este în colaps total.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.06.2019, 22:15

 

„Numărul și complexitatea problemelor fundamentale cu care se confruntă sistemul medical sunt depășite ca nivel de suportabilitate de chinul zilnic prin care trec mii de medici de familie încercând să își facă datoria. Medicii de familie solicită imperativ rezolvarea problemelor informatice și adaptarea normelor de activitate la ritmul de funcționare a sistemului. Toate efectele negative ale acestei situații se răsfrâng în primul rând asupra pacienților, prin prelungirea timpului de așteptare.

 

Disfuncționalitățile sistemului creează probleme insurmontabile medicului de familie, atât la nivel birocratic cât și în comunicarea cu pacientul. De exemplu, documentele emise la un cabinet de medicină de familie (bilet de trimitere, rețetă electronică) trebuie validate în termen de maximum 72 de ore, însă au fost situații în care pe o perioadă de 3 zile sistemul a funcționat adunat 2-3 ore”, se arată într-un comunicat de presă.