Sorin Cîmpeanu a anunțat acum: Noi restricții suplimentare în școli?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a arătat încrezător după ședința de joi avută cu președintele Klaus Iohannis, în care s-au punctat susținerea pentru revenirea la scoală cu prezenţa fizică dar şi reevaluarea aptitudinilor manageriale ale directorilor de școli din România.

„S-a discutat despre susținerea sistemului de educație, de susținerea revenirii la școală cu prezență fizică pentru toți elevii de îndată ce situația epidemiologică o va permite.

În data de 4 mai, reluarea cursurilor se va face după scenariile deja șah cunoscute verde, galben, roșu. Nu vor fi restricții suplimentare pentru reluarea școlii.

De asemenea, un alt punct important este acela al guvernanţei școlilor. Este nevoie de o conducere profesionistă în școlile din România și trebuie accelerat procesul de organizare al concursului, mai exact un examen Național în urma căruia să fie selectați acei profesori care au cu adevărat aptitudini manageriale. Acei profesori care vor lua cel puțin nota șapte la acel concurs, doar aceia vor avea posibilitatea să fie directorii școlilor din România”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed