Sorin Zlat, invitat pe scena Blue Note Jazz Festival. Este cel mai important festival de jazz din New York

0

Jazzmanul Sorin Zlat este invitat să cânte la Blue Note Jazz New York. Este unul dintre cele mai mai importante și exclusiviste cluburi de jazz din lume.

Pe 4 iunie, poliinstrumetistul român, care este mai cunoscut în afara granițelor țării decât în România, o va acompania pe una dintre cele mai cunoscute soliste de jazz ale momentului, celebra Ashley Pezzotti (ce a urcat pe scene alături de marii Arturo Sandoval, Wynton Marsalis, Lincoln Jazz Orchestra, Randy Brecker ori Gerald Clayton). Pianist dar și clarinetist și compozitor, singurul european din istoria de trei decenii a Festivalului de la Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii care a câștigat competiția internațională de Jazz-Pian a manifestării, românul va concerta și pe 30 mai în Boston, la invitația renumitului saxofonist Jerri Bergonzi.

A început Festivalul de la Cannes. Româncele celebre s-au dat în stambă pe covorul roșu

Sorin Zlat, invitat pe scena Blue Note Jazz Festival. Este cel mai important festival de jazz din New York

Artistul român, care se trage dintr-o familie veche de muzicieni, a câștigat zeci de premii la festivaluri internaționale de profil, amintim: Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz de la Vilnius (2016) ori Titlul de Yamaha Jazz Artist Worldwide (2020).  Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea, Chucho Valdez, Joey Alexander, Wynton Marsallis, Brandford Marsallis, Lee Ritenour, Gregory Porter, Howard Levy & The Fleckstones, Kamasy Washington și mulți alții.

Zlat este un artist ale cărui concerte au loc în marea lor majoritate în afara granițelor, dar se întoarce mereu acasă, în țara sa, deși i-ar fi mult mai simplu să locuiască într-una din capitalele a căror cultură se asociază istoria modernă cu jazz-ul.

Anca Serea, despre primii bani din modelling: ”La 19 ani am transportat cei 3000 de $ în ghiozdan, cu trenul”