SPECIAL cotidianul.ro – Vlad Alexa, românul care a „dresat” mouse-ul magic al Apple: Gândeşte global. Tot ce e autohton trebuie lăsat deoparte

La sfârşitul lunii octombrie, Apple lansa un produs revoluţionar, aşa cum şi-a obişnuit mereu clienţii, un mouse fără butoane, practic un touch-pad extern. Magic Mouse a avut succes comercial încă de la lansare dar utilizatorii s-au trezit în faţa unei probleme destul de serioase. Aplicaţia dezvoltată de Apple care făcea mouse-ul să fie operabil nu era de mare folos, în special la capitolul personalizării gesturilor.

„Apple este liderul produselor multi-touch, dezvoltând această tehnologie la produsele sale, iPhone, iPod touch şi la trackpad-urile folosite pe notebook-urile Mac. Acestă tehnologie ne permite să oferim un mouse revoluţionar care poate fi folosit cu uşurinţă, având un design simplu şi elegant”, declara la lansarea Magic Mouse, Philip Schiller, senior vice-preşedinte însărcinat cu marketingul global al produselor Apple.

Vlad a simţit imediat acest lucru şi a creat rapid aplicaţia MagicPrefs care reușește să îmbunătăţească funcţionalitatea şi configurarea opţiunilor pentru noul mouse.

Cum ţi-a venit ideea de a face MagicPrefs? Te-a surprins popularitatea de care se bucură? Cum ai primit cronicile specialiştilor care sunt mai mult decât favorabile?

Sunt implicat în mai multe proiecte legate de tehnologie şi aparatura multitouch aşa că a fost natural pentru mine să fac ceva specific pentru Magic Mouse. Nu am fost surprins de aprecierile pozitive sau de popularitate având în vedere interesul masiv pentru un program de acest fel, cu condiţia să fie uşor de folosit. De la început, principalul obiectiv a fost să fac complexitatea inerenta accesibilă într-o manieră simplă, nu doar accesibilă. Ce m-a surprins a fost faptul că programul a devenit un „Staff Pick” şi a fost Featured pe secţiunea de downloads a Apple.com, având în vedere că Apple are interese proprii în vederea funcţiilor similare cu cele din programul meu.

Citeşte mai mult despre mouse-ul magic de la Apple, dar şi tot interviul cu Radu Alexa pe cotidianul.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed