AcasăEconomieSpitalul de Psihiatrie din Arad va fi renovat cu bani de la...

Spitalul de Psihiatrie din Arad va fi renovat cu bani de la Compania Naţională de Investiţii / Pacienţii vor fi mutaţi / Investiţie de 9,6 milioane lei

Mutarea pacienţilor de la Spitalul de Psihiatrie din Arad începe în aceste zile.

 

”Începe mutarea pacienţilor de la Spitalul de Psihiatrie de pe str. Octavian Goga, din Arad, ca spaţiul respectiv să fie pus la dispoziţia constructorilor care îl vor moderniza. Pacienţii vor fi mutaţi în această săptămână în clădirea unde a funcţionat până în anul 2020 secţia de Boli Infecţioase Adulţi. Secţia respectivă a fost relocată în Grădişte (la noul spital TBC) şi în incinta fostului Spital Municipal, unde funcţionează şi în prezent. Consiliul Judeţean Arad a investit 357.000 de lei iar alţi 350.000 de lei au fost investiţi, din venituri proprii, de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru modernizarea spaţiului unde vor fi mutaţi cei 62 de pacienţi de la Psihiatrie”, transmit reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.

 

Managerul Spitalului, Florina Ionescu, a solicitat avizul de la Direcţia de Sănătate Publică pentru mutarea  secţiei. 

 

”Imediat după primirea avizului DSP vom muta aici Secţia Clinică Psihiatrie pentru a putea preda clădirea din strada Octavian Goga, Consiliului Judeţean Arad. Pe parcursul ultimelor luni clădirea din strada Ştefan Cicio Pop a trecut printr-un amplu proces de reabilitare pentru a putea oferi condiţii decente de spitalizare şi un mediu optim de lucru pentru personalul medical. Secţia Clinică Psihiatrie va rămâne în clădirea din strada Ştefan Cicio Pop până la finalizarea lucrărilor la imobilul din strada Octavian Goga”, a declarat ec. Florina Ionescu, managerul SCJU Arad.

 

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca a arătat că investiţia de la Spitalul de Psihiatrie se ridică la 9,6 milioane lei, bani de la Compania Naţională de Investiţii.

 

Această mutare este necesară ca să putem renova clădirea Spitalului de Psihiatrie.. Consiliul Judeţean ar putea obţine o finanţare de 9,6 milioane lei de la Compania Naţională de Investiţii, prin care Psihiatria din municipiu ar fi, practic, refăcută total.

 

”Suntem foarte atenţi la acest domeniu, în contextul în care cazuistica este în creştere. Vă reamintesc că finalizăm în această perioadă şi noul Spital de Psihiatrie de la Căpâlnaş, unde construcţia este finalizată în proporţie de 99% şi urmează faza de mobilare a saloanelor. Suntem singurul Consiliu Judeţean din ţară care a adus bani pentru două spitale noi de psihiatrie, pentru că înţelegem importanţa tratării acestor pacienţi”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Ultimele Articole