Start vot! Mii de oameni ar fi obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant

Au tras un semnal de alarmă! Asociația „Câmpina Curată” a organizat azi, 15 mai, o conferință de presă în cadrul căreia a transmis public noi semnale de alarmă cu privire la implicarea anumitor preoți în campania electorală a partidelor politice și mai cu seamă a unui candidat la funcția de primar a municipiului Câmpina, scrie phonline.ro.

Reprezentanții asociației au atras atenția și cu privire la unele date statistice, care scot în evidență migrația unui număr important de cetățeni care în ultimii patru ani „au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în municipiul Câmpina”.

„Asociația noastră a solicitat informații de la mai multe instituții, agenți economici, dar și de la alte ONG-uri, pe baza cărora a efectuat anumite investigații. Acestea au scos la iveală faptul că în anul 2020, până la data alegerilor locale, anumiți lideri de opinie au fost stimulați financiar și au primit și alte promisiuni de natură materială, pentru a începe un program de identificare și recrutare a unor cetățeni care aveau domiciliul în comune învecinate cu municipiul Câmpina. Aceștia au fost îndrumați să solicite acte de identitate cu domiciliul în Câmpina sau să depună cerere pentru a obține viză de flotant. Le-au fost indicate în același timp, și gazdele, preponderent comasate în anumite cartiere din Câmpina. Toți acești cetățeni au fost instruiți temeinic să voteze la alegerile locale un anumit candidat”, au transmis reprezentanții ONG-ului.

Potrivit acestora, în decursul anilor 2021- 2024, circa 400 de persoane au solicitat și primit viză de flotant în municipiul Câmpina, „unele chiar la limita legalității”.

„Am identificat locuințe în care figurează cu domiciliul sau cu reședința 13, 14, 16, 17, 19 persoane, 31 de persoane și chiar 149 de persoane la aceeași adresă, deși suprafața și compartimentarea acelor locuințe nu permit fizic conviețuirea simultană a unui număr atât de mare de persoane. Acestea sunt doar câteva exemple, existând zeci de astfel de situații. În fapt, nu toate persoanele locuiesc la aceste adrese. Mai multi agenți economici din Câmpina au sesizat că deși anumiți salariați și-au schimbat în acte domiciliul în Câmpina, continuă să facă naveta din localitățile de origine. Estimările noastre arată că în perioada 2020-2024 aproximativ 3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliul sau viză de flotant în municipiul Câmpina”.

Cu scopul declarat de a preveni fraudelor la alegerile din data de 9 iunie, Asociația Câmpina Curată a hotărât să transmită sesizări oficiale autorităților statului român, cerându-le să investigheze și să clarifice aceste anomalii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed