Statistică devastatoare ONU: Un copil sau un tânăr sub 24 de ani a murit la fiecare 4,4 secunde, anul trecut

0

Grupul interinstituţional al ONU pentru estimarea mortalităţii infantile în raportul său Levels & Trends in Child Mortality arată că anul trecut Un copil sau un tânăr sub 24 de ani a murit la fiecare 4,4 secunde.

Totodată, agenţiile ONU au constatat că 1,9 milioane de copii s-au născut morţi în 2022, mulţi dintre aceştia fiind legaţi de inegalităţile în materie de sănătate maternă.

Directorul Unicef al Diviziei de analiză, planificare şi monitorizare a datelor, Vidhya Ganesh, a declarat: „Ambele sunt în curs de a fi analizate: „În fiecare zi, mult prea mulţi părinţi se confruntă cu trauma pierderii copiilor lor, uneori chiar înainte de prima lor respiraţie. „O astfel de tragedie răspândită, care poate fi prevenită, nu ar trebui să fie niciodată acceptată ca fiind inevitabilă.

„Progresul este posibil cu o voinţă politică mai puternică şi cu investiţii specifice în accesul echitabil la asistenţă medicală primară pentru fiecare femeie şi copil”. Un copil sau un tânăr sub 24 de ani a murit la fiecare 4,4 secunde anul trecut, a constatat Grupul interinstituţional al ONU pentru estimarea mortalităţii infantile în raportul său Levels & Trends in Child Mortality.

Ce include statistica ONU

Cifra include copiii cu vârsta sub cinci ani şi încă 2,1 milioane de copii şi tineri cu vârste cuprinse între cinci şi 24 de ani, arată cele mai recente estimări. Cele mai multe decese ale copiilor au loc în primii cinci ani, jumătate dintre acestea în prima lună de la naştere.

Cea mai frecventă cauză de deces în rândul celor mai mici copii este reprezentată de naşterile premature şi de complicaţiile din timpul naşterii. În rândul copiilor puţin mai mari, cele mai mari ameninţări sunt reprezentate de bolile infecţioase, inclusiv pneumonia, diareea şi malaria.

Grupul a constatat că 1,9 milioane de copii s-au născut morţi anul trecut, a constatat un raport separat, publicat tot marţi, Never Forgotten. Mai mult de 40% dintre copiii născuţi morţi au loc în timpul travaliului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.