Stricăm statisticile europene. UE anunță cifrele care ne aruncă în derizoriu

0
66

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, marți, că 70% dintre adulții europeni sunt în prezent complet vaccinați împotriva Covid-19.

Asta înseamnă că, la nivelul Uniunii Europene, peste 250 de milioane de adulți au fost imunizați cu schemă completă.

„Vreau să le mulțumesc oamenilor care au făcut posibilă această mare realizare”, a spus șefa executivului european, adăugând că „trebuie să mergem și mai departe”.

„Dar pandemia nu s-a încheiat și trebuie să rămânem vigilenți. Avem nevoie ca europenii să se vaccineze în număr și mai mare. Fac un apel la toți cei care pot să se vaccineze acum pentru a preveni un nou val și noi variante ale virusului. Și trebuie să ajutăm și restul lumii să se vaccineze. În acest sens, ne vom sprijini partenerii”, a mai spus Ursula von der Leyen, într-un videoclip postat pe contul să de Twitter.

În România, s-au vaccinat cu ambele doze 5,1 milioane de oameni până pe 30 august, ceea ce înseamnă nici măcar 30% din populația țării, conform site-ului guvernamental www.vaccinare-covid.gov.ro. Procentul de minori în Românua este de circa 20% din totalul populației.

La 1 ianuarie 2021, populaţia rezidentă a României era de 19,186 milioane persoane, în scădere cu 142.600 persoane faţă de 1 ianuarie 2020, conform INS. Fenomenul de îmbătrânire demografică continuă să se accentueze.

Populaţia rezidentă cuprinde totalitatea persoanelor (cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie) care au reşedinţa obişnuită în România, pentru o perioadă de cel puţin 12 luni.