x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

Summit G20 crucial în Argentina. Liderii Planetei schimbă cursul ISTORIEI

Summit G20 Buenos Aires. Criza din Marea Azov a tensionat puternic relațiile dintre SUA și Rusia. Presa de la Moscova speculează că Trump a evitat să dea mâna cu liderul de la Kremlin la poza de grup din Argentina, în timp ce Putin pare în relații de camaraderie cu controversatul prinț al Arabiei Saudite, suspectat că s-ar afla în spatele asasinării sălbatice a jurnalistului Jamal Khashoggi. Poate cel mai arzător subiect al summit-ului G20 este războiul din Yemen, care continuă să ucidă mii de copii.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.12.2018, 9:01

Theresa May a anunțat că va refuza să discute despre orice relații comerciale cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, și va alege să se concentreze asupra uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi și asupra eforturilor de încetare a focului în Yemen, potrivit The Guardian.

 

Summit-ul G20, care se desfășoară între 30 noiembrie și 2 decembrie la Buenos Aires, are o agendă spinoasă. Pe lângă temele tradiționale care îi opun pe liderii planetei – comerţul, încălzirea globală, migraţia – vor fi discutate conflictul recent dintre Rusia şi Ucraina și asasinatul din Istanbul a jurnalistului saudit, scrie realitatea.net. 

 

Singurul lider care a lipsit de la deschiderea summitului a fost Angela Merkel. Asta după ce avionul oficial al cancelarului german a avut probleme tehnice şi a aterizat joi noapte de urgenţă la Koln.