Teo Peter ar fi împlinit astăzi 70 de ani! Anul acesta se fac 20 de ani de când emblematicul muzician a fost omorât

S-au scurs 15 ani de când Teo Peter, unul dintre cei mai iubiți muzicieni români  a dispărut dintre noi. Membrul fondator al trupei Compact a murit urma unui tragic și controversat accident rutier și astăzi condamnat de opinia publică.

Au trecut 20 de ani de de atunci iar prietenii săi din lumea muzicală continuă să se întâlnească de ziua sa. Dovadă că Teo Peter a fost un om cu totul și cu totul extraordinar și iubit.

Teofil Peter a murit după ce taxiul care îl ducea acasă de la o gală concertistică pe care a organizat-o la Sala Polivalentă, a fost lovit de un automobil de teren. La volan se afla Christopher van Goethem, un militar al SUA detașat la ambasada țării sale din București, aflat, la momentul producerii accidentului, în stare de ebrietate. La vremea respectivă s-a creat un val de indignare a opiniei publice ca urmare a timidului mod în care s-au implicat autoritățile române în rezolvarea acestui caz.

Teo Peter Jr: ”Acum sărbătorește în altă lume alături de Leluț Vasilescu, Emil Laghia, Leo Iorga, Gyuri Pascu, Iuliu Merca

Cel ce duce mai departe numele tatălui său, Teofil Peter Jr., băiatul defunctului artist și liderul trupei Altar, nu mai arată de mult  vinovații. ”A fost voia Celui de Sus, așa a vrut El. M-am împăcat de mult cu acest gând. Probabil ar fi petrecut înconjurat de prieteni, așa cum îi plăcea. Acum sărbătorește în altă lume alături de Leluț Vasilescu, Emil Laghia, Leo Iorga, Gyuri Pascu, Iuliu Merca, Adrian Berinde, bunii lui prieteni plecați și ei în infinit. Dumnezeu să-i odihnească pe toți”, ne-a declarat Teo (47  ani) ce duce mai departe numele lăsat de tatăl său.

Adrian Ordean (Compact): ”Cheile de la casă, mașină, portmoneul și niște bani. Cam asta a fost tot”

Tulburătoare sunt și amintirile din acea tristă noapte ale lui Adrian Ordean, cel care, alături de Teo Peter jr. și Leo Iorga, au făcut din Compact cea mai populară formație pop-rock din primii ani de după ’89.

Adi Ordean: “Unul dintre cele mai nenorocite apeluri din viața mea l-am primit în dimineața zilei de 4 decembrie 2004, pe la 5 sau 6. Am răspuns deranjat. «Sunt cutare, de la Udriște (Secția accidente – Brigada Rutieră București – n.r.). Colegul dumneavoastră de trupă Teo Peter a fost implicat într-un accident rutier. Din păcate, a decedat». Am crezut că-i o glumă, dar ofițerul a insistat să ajung la Udriște. După ce am semnat niște chestii pe acolo, am ieșit în curte și apoi m-am îndreptat spre mașina. Asta a fost tot?! Nu știam ce să fac. Eram primul care aflase. Am plecat spre casă năucit și confuz, revoltat și resemnat în același timp, parcă timpul se oprise, parcă nu era real. Cheile de la casă, mașină, portmoneul și niște bani, toate într-o pungă. Atât rămânsese după Teo

Teo Peter ar fi împlinit astăzi 70 de ani! “Am fost primul care a aflat, am fost sunat de ofițeri. Nu știam ce să fac. La Poliție, într-o pungă, erau câteva obiecte – cheile de la casă, mașină, portmoneul și niște bani. Cam asta a fost tot ce mai rămăsese, tot ce mai aduce aminte de el”, descrie acele tragice momente Adrian Ordean, cel care împreună cu Costi Cămărășan, duc mai depoarte istoria Compact.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed