The Sun: Temeri privind „SIDA” la şeptelul din România

Deşi această boală – anemia infecţioasă ecvină – nu reprezintă o ameninţare directă pentru oameni, poate sugera alte probleme de sănătate, scrie Jack Losh de la The Sun, adăugând că este răspândită prin înţepături de insecte, sânge, spermă, salivă, fecale, lapte şi echipament veterinar contaminat. Nu există tratament pentru această boală, adesea mortală, cunoscută şi sub numele de febra de malştină, ea putând fi transmisă inclusiv în timpul gestaţiei.

 

Potrivit tabloidului, proprietarii britanici sunt obilgaţi să anunţe veterinarul dacă suspectează o infectare a cailor lor. Doi cai au fost ucişi, în Devon şi Cornwall, după ce au fost diagnosticaţi, în octombrie, adaugă publicaţia.

 

The Sun scrie în continuare că un oficial de rang înalt din cadrul Partidului Conservator i-a îndemnat duminică seara pe britanici să cumpere carne de vită de origine britanică, în contextul unor temeri tot mai mari faţă de importurile de carne din UE, citând-o pe Anne McIntosh, preşedinta Comisiei parlamentare pentru Mediu, Alimente şi Afaceri Rurale.

 

Anne McIntosh a cerut un moratoriu asupra cărnii de provenienţă europeană până la încheierea crizei. „Carnea noastră nu este implicată (în scandal) şi ar trebui să cumpărăm carne (de provenienţă) locală”, o citează tabloidul britanic, îndemnând la „boicotarea UE şi cumpărării de carne de vită britanică”.

 

Însă ministrul Mediului Owen Paterson a respins introducerea unui asemenea moratoriu, ca „nepermis de regulile Pieţei Europene Comune”, precizează tabloidul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed