TIFF 2024: Start pentru cel mai important Festival de Film din România. PROGRAM!

Astăzi debutează ediția a 23-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai important festival de film din România.

Vedete internaționale și peste 200 de filme

Evenimentul atrage cineaști din 45 de țări și transformă centrul Clujului într-un imens cinematograf în aer liber, limitat doar de capriciile vremii.

Printre invitații de seamă ai acestei ediții se numără Jojo T. Gibbs, cunoscută pentru rolul său din „Past Lives”, nominalizat la Oscar 2023, cineastul italian Daniele Luchetti și Sibel Kekilli, celebră pentru rolul din „Game of Thrones” (FOTO). Evenimentul promite să fie unul de neuitat, aducând laolaltă  cinefili din toate colțurile lumii.

Program bogat în centrul Clujului și diverse locații

Festivalul se va desfășura pe parcursul a 10 zile, timp în care vor fi proiectate aproximativ 200 de filme din 45 de țări și vor avea loc 11 concerte. TIFF 2024 va debuta cu premiera în România a thrillerului „Dogman”, regizat de renumitul Luc Besson, un film captivant despre loialitate și răzbunare. De asemenea, ”Trei kilometri până la sfârșitul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu și recent prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, va avea avanpremiera la TIFF.

Tudor Giurgiu, directorul festivalului va aduce și Nasty la Cluj

Tudor Giurgiu, directorul festivalului TIFF, a declarat: „Filmele din Piața Unirii sunt întotdeauna cele mai iubite și așteptate de public, pentru că sunt destinate publicului larg, nu sunt filme de nișă prezente în alte selecții sau competiții de festival. Vor fi multe premiere, printre care și noul film al lui Andrei Crețulescu, precum și «Rusalka» regizat de Claudiu Mit și «Andrei Con» în săptămâna mare de la Berlin, în secțiunea forum. Mă bucur să avem și pe Nașty din nou la proiecție” (Giurgiu este chiar regizorul documentarului dedicat lui Ilie Năstase, de asemenea prezentat la Cannes – n.r.).

TIFF 2024: Start pentru cel mai important Festival de Film din România! Locații de proiecție diverse

Evenimentele TIFF 2024 se vor desfășura în numeroase locații din Cluj-Napoca: în aer liber, în Piața Unirii, la castelul Banffy de la Bonțida, la Muzeul de Artă, în Parcul Etnografic, la Cercul Militar, la Cinema Dacia din Mănăștur, la Cinema Florin Piersic, la Casa de Cultură a Studenților, la Cinema Arta și la Biserica Evanghelică Luterană.

Start pentru cel mai important festival de film de la noi. TIFF 2024 promite să fie un festival de film memorabil, aducând laolaltă cineaști de renume, filme captivante și un public entuziast. Transformând Clujul într-un epicentru al artei cinematografice, TIFF continuă să crească și să atragă tot mai mulți participanți din întreaga lume.

TIFF 2024: Start pentru cel mai important Festival de Film din România

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed